Takamine GD30CE Akoestische gitaar Natural
-€ 62,00

Takamine GD30CE Akoestische gitaar Natural

Deze Takamine GD30CE omvat alle kenmerken van een traditionele Takamine gitaar. Het is een Dreadnought cutaway model met warm en donker toonkarakter. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe bassen. Door de cutaway zodat de hogere posities makkelijker te bereiken zijn. Met de ingebouwde elektronica kan je hem gebruiken voor recording of hem uit versterken voor live toepassingen. Zijn afwerking is hoogglans voor een optimale bescherming, de hals is gesatineerd voor een optimaal speelcomfort. Langs de body zijn zwarte kunststof bindingen gebruikt, dit zorgt voor een subtiel contrast met het mahonie hout. 

€ 415,00 € 477,00 - € 62,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Andere kenmerken zijn: Mahonie hals, ovangkol toets, ovangkol brug, die-cast verchroomde mechanieken, synthetisch benen topkam en synthetisch benen zadel.

Dreadnought Cutaway
Vanwege de veelzijdigheid van de Dreadnought is er ook nog eens een Cutaway variant, hierbij zijn de hogere tonen eenvoudiger te bereiken. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Kast
De top van de body is gemaakt van Sitka Spruce, twee massief fichte houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Het komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. 

Toets
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met met een aan de zijkant geplaatste TP-4T Takamine voorversterker met o.a. volume regeling, treble, midrange, bass en een stemapparaat. 

Datasheet

799493251531
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Dreadnought 14-Fret Cutaway
Top
Massief fichte
Bracing
X-Brace
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Kunststof zwart/wit
Rosette
Ringen zwart/wit met pearloid
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
42.8mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Stippen pearloid
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Ovangkol
Electronica
Piëzo met Takamine® TP-4T Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in