Alvarez AFA95CESHB Akoestische gitaar Shadowburst
-€ 148,89

Alvarez AFA95CESHB Akoestische gitaar Shadowburst

De Alvarez AFA95CESHB komt uit de Artist Elite Series, een collectie gitaren die uniek zijn in hun prijsklasse. Zo heeft deze Folk cutaway een flamed maple binding, een vernieuwde x-bracing systeem en is hij voorzien van LR Baggs elektronica. Het bovenblad is van massief AA ceder met Acacia (Blackwood) zij- en achterkant. De body heeft een hoogglans finish en de mahonie hals is gesatineerd. Andere kenmerken zijn: Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, premium die-cast verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een gitaarband, benen topkam en benen zadel.

€ 709,00 € 857,89 - € 148,89
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Folk/Orchestra met cutaway
In de volksmond is de Orchestra een Folk gitaar en in de professionele wereld een 0M-Style gitaar. Door de cutaway en 14-fret body zijn de hogere posities eenvoudig te bereiken. Er zijn veel overeenkomsten met de Auditorium, maar de body is meestal iets dikker. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspeel van verschillende akoestische instrumenten. Dit formaat is erg populair onder de dames.

Kast
Alvarez gebruikt voor deze gitaar AA North Western Red Cedar voor het bovenblad. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Voor de zij- en achterkant van de kast worden Blackwood gebruikt, dit hout komt voornamelijk uit Australië of Afrika. Zoals is bij letterlijke vertaling zou je een zwarte houtsoort verwachten, maar dit is in de meeste gevallen niet zo. Wel kan het een hele contrasterende tekening hebben in de vorm van strepen. Het heeft een helder en krachtig toonkarakter, wel in gelamineerde vorm om kosten te besparen. Het is daardoor is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Alle delen van de body zijn met gevlamd esdoorn bindingen met elkaar verbonden. Aan de onderkant en bij de hak van de hals zit een knoppen voor een gitaarband.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Doordat de hak is afgevlakt is het makkelijker hoge posities te behalen. Een vintage kenmerk is de vorming van de hals, deze heeft een lichte v-vorm dat door veel gitaristen als plezierig wordt ervaren.

Toets
Indiaas Laurier is familie van palissander, dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Bij de twaalfde positie is er een symbool ingelegd van abalone.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met met een aan de zijkant geplaatste LR Baggs StagePro voorversterker met o.a. volume regeling, treble, midrange, bass, een notch filter, een phase schakelaar en een stemapparaat. De notch filter gebruik je als je last hebt van rondzingen. Hiermee elimineer je een bepaald frequentie die het rondzingen veroorzaakt. Een phase schakelaar kan hier ook mee helpen maar verandert het signaal naar de versterker een beetje zodat het iets warmer gaat klinken. Deze preamp is gebaseerd op een de award-winning Para D.I.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alvarez producten.

Datasheet

812309027455
108 cm
15 cm
53 cm
4 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Orchestra Cutaway
Top
Massief ceder
Bracing
Tapered X Bracing met a-symmetrische zangbalken
Body
Gelamineerd blackwood
Bodybinding
Hout esdoorn
Rosette
Ringen abalone/hout
Mensuurlengte
24.75-Inch (629mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Symbool bij twaalfde fret
Fretten
21 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Deluxe gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Palissander
Electronica
Piëzo met LR Baggs® StagePro Voorversterker
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in