Alvarez MGA70WCEARSHB Akoestische gitaar Shadowburst
-€ 195,09

Alvarez MGA70WCEARSHB Akoestische gitaar Shadowburst

De Alvarez MGA70WCEARSHB komt uit de Masterworks Elite serie, een collectie gitaren door een team van luthiers is ontwikkeld met een aantal zichtbare en onzichtbare aanpassingen. Zichtbaar is de comfortabele armsteun, een afgerond deel van de body waar je met je rechterarm op rust. Onder de AA Sitka spruce top is een nieuw MST1 bracingsysteem gebruikt, een uitgestoken X-vorm met a-symetrisch zangbalker voor een stabielere toon en meer volume. De rest van de kast is gemaakt van het exclusieve Black walnut. Het is een Grand auditorium cutaway model met LR Baggs versterking, ideaal voor recording of op het podium.

€ 929,00 € 1.124,09 - € 195,09
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Veel luxe details zoals de abalone met parelmoeren inleg bij de rosette, bindingen, symbool bij de twaalfde fret en Alvarez logo op de kop. De afwerking is hoogglans en de hals is gesatineerd. De aansluiting van de gitaarkabel is tevens de knop voor je gitaarband, een andere knop die geplaatst is bij de hals, aan de achterkant van de van de hak. Andere kenmerken zijn: Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, ebben brugpennen, deluxe die-cast goudkleurige mechanieken met donkere knoppen, benen topkam en benen zadel.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alvarez producten.

Grand Auditorium Cutaway
VDeze Grand Auditorium heeft een cutaway, hierdoor zijn posities voorbij de 14-fret eenvoudig te bereiken. Een Grand Auditorium heeft een minder diepe kast als een Dreadnought, maar is wel iets breder. Een belangrijke keuze om voor dit model te kiezen is de smallere taille. Het smallere deel bij de klankgat zorgt voor een prettigere zithouding. Ook wordt dit model gezien als de ideale gitaar voor fingerstyle spelers en flatpick gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen.

Kast
De top van de body is gemaakt van Solid AA Sitka Spruce, twee bookmatched massief fichte houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Het komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Massief Black Walnut is gebruikt voor de rest van de kast. Dit zwarte walnoten is niet helemaal zwart en het kan sterk variëren qua tekening. Het heeft een sterk, transparant toonkarakter met heldere harmonieën. Strak laag, sterk midden gebied met een gelijkmatig hoog en veel sustain. Te vergelijken met de diepe boventonen van palissander en de helderheid van mahonie. Scherper als mahonie, maar minder scherp als esdoorn. Dit hout komt voor in delen van Afrika en Australië.

Hals
Hij is uit een stuk mahonie, dit geeft het beste klankresultaat. Het hout kan optimaal resoneren en dit overbrengen naar de kast waar de uiteindelijke klank wordt gevormd. Er is een verstelbare halspen gebruikt om de hals perfect te kunnen afstellen op de wensen en snaardikte van de gitarist. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast.

Toets
Indiaas Laurier is familie van palissander, dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Bij de twaalfde positie is er een symbool ingelegd van abalone.

Element
Vanuit de Alvarez fabriek is er een LR Baggs VTC element ingebouwd. Onder de brugzadel is een piëzo element geplaatst, deze is verbonden met een voorversterker die tevens dient als gitaaringang en strapholder. Twee kleine wieltjes bij het klankgat dienen als volume- en toonregeling. LR Baggs staat bekend om hun natuurlijke akoestische klank.

Datasheet

812309028148
108 cm
15 cm
53 cm
4 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Grand Auditorium Cutaway
Top
Massief fichte
Bracing
Scalloped X met a-symmetrische zangbalken
Body
Massief walnoten
Bodybinding
Hout ebben met abalone
Rosette
Ringen abalone/hout
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Symbool bij twaalfde fret
Fretten
21 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Deluxe gesloten
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Palissander
Electronica
LR Baggs® EAS VTC
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in