Hagstrom Ultra Max Elektrische gitaar Golden Eagle Burst Gloss
Nieuw

Hagstrom Ultra Max Elektrische gitaar Golden Eagle Burst Gloss

De Hagstrom Ultra max is een variatie op de Ultra Swede. Beide hebben een compacte body, maar de Ultra Max is iets groter en heeft een dikkere gevlamd esdoorn top. Hij lijkt op een LP-Model, maar zijn mensuurlengte is geen 24.75", deze is gelijk aan die van een ST-Model of TE-Model gitaar, namelijk 25.5". Een lekker spelende gitaar voor de beginnende tot gevorderde gitarist. Of je hem nu thuis of op het podium gebruikt, het is een perfecte gitaar voor tal van muziekstijlen. Kenmerkend zijn de ultra vlakke hals en splitbare Custom 60 pickups. De vette humbuckersound kan je met de push/pull functie van de toonreging snel omzetten naar heldere singlecoil-sounds.

€ 649,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Deze solidbody gitaar heeft een gewelfde top en een enkele cutaway. Als basis voor de body heeft Hagstrom gekozen voor mahonie. Dit heeft een warme toonkarakter en een goede sustain. De bovenkant is voorzien van gevlamd esdoorn zodat er een goede balans ontstaat tussen warme en heldere klanken. Langs de bovenkant van de body is een witte parelmoer kleurige decoratieve binding aangebracht. De gitaar heeft een gesatineerde finish.

Hals
Hij bestaat uit twee delen mahonie die onderling met elkaar zijn verlijmd. Alle Hagstrom elektrische gitaren en basgitaren zijn voorzien van een gepatenteerde H-Expander™ truss rod. Dit zorgt voor een betere verdeling van de spanning over de gehele lengte van de hals. Relatief licht van gewicht doordat er gebruik gemaakt wordt van een speciale metaal legering. Het resultaat een dunne hals en lage actie, Hagstrom's reputatie is "The world’s fastest playing guitar". De H-Expander™ truss rod zorgt niet alleen voor een stabiele hals, maar draagt ook bij aan Hagstrom’s unieke toon en levert meer sustain. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Hagstrom maakt gebruik van Resinator™ wood, dit is geen echt hout maar een composite materiaal. Houtvezels met hars die onder hoge druk worden geperst met als resultaat een hogere dichtheid en meer stabiliteit dan standaard houtsoorten. Dit verminderd de zogeheten dead spots, dit zijn minder goed resonerende posities op de toets. Resinator™ wood is redelijk te vergelijken met hoogwaardig ebben, helder van toon met prachtige harmonische boventonen. Voor de inleg zijn pearloid blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een witte pearloid binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen. Hagstrom kiest voor een radius van 15", wat goed past bij de 25.5-Inch mensuurlengte.

Elementen
Twee Hagstrom Custom 60 humbuckers met geborsteld stalen kappen. Custom 60's klinken vintage, net als de Custom 58, maar dan zijn ze iets krachtiger. Dit komt door de AlNiCo 5 magneten en de draad met nylon coating. Per element is er een volumeregeling en de toonregeling is voorzien van een push/pull functie waarmee je de humbuckers naar single coils kan schakelen, wat een belangrijke verruiming van je muzikale mogelijkheden betekent.

Brug
De Hagstrom-brug zorgt voor een optimale overdracht van de trillingen op de body. De energie van de snaren wordt immers over een breed gebied verdeeld, wat een vette toon met veel sustain oplevert. Een tune-o-matic stijl brug die eenvoudig in hoogte is aan te passen door de twee wieltjes. Elke snaar kan individueel worden geïntoneerd d.m.v. een schroefje.

Hagstrom
Het in 1925 opgerichte bedrijf bouwde aanvankelijk uitsluitend accordeons. Ruim 15 jaar later begon Hagstrom met de bouw van akoestische en klassieke gitaren. In 1958 kwamen de eerste elektrische Hagstrom-gitaren uit. De glinsterende instrumenten met een pearloid-afwerking en gestanste metalen logo’s profiteerden, qua materiaalkeuze, duidelijk van de ervaring, die het merk met de accordeons opgedaan had. Mettertijd begonnen de Hagstrom instrumenten steeds meer op de traditionele constructievormen te lijken. Hagstrom gitaren staan bekend als professionele instrumenten met een superieure bespeelbaarheid, unieke kenmerken. Ook de nieuwe klassieke lichting blijft vasthouden aan de Hagstrom filosofie van bestendige innovatie en eigentijdse features, zonder echter toegevingen te doen aan het glorierijke verleden. Sinds het prille begin staat de naam Hagstrom voor degelijkheid, flexibiliteit en een uitmuntende prijs/kwaliteits-verhouding – en dat is het enige dat nooit zal veranderen. Tegenwoordig worden Hagstrom instrumenten in verschillende werelddelen gemaakt. Europa, maar ook in Azië. 

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Hagstrom gitaren hebben nog een laatste controle nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Hagstrom online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Hagstrom gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

Datasheet

7340071903576
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
LP-Model
Top
Gevlamd esdoorn
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Pearloid wit
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie (2-Delig)
Halsbinding
Pearloid wit
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Resinator
Toetsinleg
Blokken pearloid
Fretten
22 Medium jumbo
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Hagstrom® Longtravel TOM Brug met Hagstrom Stoptailpiece en zes messing zadels
Elementen
Hals: Hagstrom Custom 60 Alnico-V Humbucker & Brug: Hagstrom Custom 60 Alnico-V Humbucker
Electronica
2x Volumeregeling, 1x Toonregeling (Push-pull) & 3-Standenschakelaar
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in