Alhambra Laquant College 2 Klassieke gitaar

Alhambra Laquant College 2 Klassieke gitaar

De Alhambra Laquant is de best geprijsde gitaar die ook echt in Spanje wordt gebouwd. Beginnende gitaristen die opzoek zijn naar een echte Spaanse gitaar en niet gelijk 400 Euro willen uitgeven, zullen deze gitaar erg waarderen. Zelfs in dit prijssegment is het Alhambra gelukt een gitaar te ontwikkelen met een massief ceder bovenblad. Voor de zij- en achterkant is sappelen gebruikt, dit geeft hem een warm toonkarakter. Een gesatineerde lak laat het hout beter vibreren en dat resulteert in een betere toon.

€ 239,00
Inclusief belasting
 Niet op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Sapele
Gelamineerd sapele wordt meestal gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. Voor gitaristen die op zoek zijn naar een extra warme sound, kan een bouwer ook kiezen om dit hout voor het bovenblad te gebruiken. Sapele wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snelgroeiende hout. Kenmerkend is de sustain rijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog. Hoewel de tooneigenschappen van gelaagd hout minder complex zijn dan massief hout kan het voor podium gitaren voordelig werken. De kans op rondzingen wordt namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets: Ovangkol
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug.

Afwerking: Gesatineerd
Een dunne laklaag zonder glans. Dit is iets kwetsbaarder voor tegen invloeden van buitenaf, maar het hout kan wel beter resoneren. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alhambra producten.

Datasheet

LAQUANT
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief ceder
Bracing
Standard Brace
Body
Gelamineerd sapele
Bodybinding
Geen
Rosette
Standaard
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Sapele (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
52.0mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Geen
Fretten
19 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard open
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Ovangkol
Elektronica
Geen
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in