Martinez MP12 OV/STF Hybride Klassieke gitaar
-€ 106,00 Nieuw

Martinez MP12 OV/STF Hybride Klassieke gitaar

De Martinez MP12 OV/STF is een hybride klassieke gitaar met electronica zodat hij ook geschikt is voor recording en podium toepassingen. Deze hybride gitaar heeft een 48mm brede hals, dat is zo'n 4mm smallere t.o.v. een standaard klassieke gitaar. De ronding van de toets is te vergelijken met die van een western gitaar, dit maakt hem daarom ook geschikt voor staalsnarige gitaristen die opzoek zijn naar een klassieke gitaar met minder concessies. Het door Martinez ontwikkelde element is voorzien van een microfoon en effecten. Door het gebruik van een lichtgewicht carbon halspen kan hij perfect worden afgesteld op de gewenste snaren.

€ 619,00 € 725,00 - € 106,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Bovenblad
Martinez doorbreekt de traditie, kiezen de meeste bouwers voor fichte of ceder, doet Martinez eens een keer iets anders en kiest massief ovangkol voor het bovenblad. Dit tropische hardhout is te vergelijken met een mix tussen mahonie en palissander. Het is een Afrikaanse versie van palissander met een breed spectrum aan hoge en lage tonen. Het warm midden is te vergelijken met die van mahonie. 

Zij- en Achterkant
Ook hier wordt ovangkol gebruikt, maar dan in een gelamineerde versie, zo blijft ge gitaar betaalbaar en wordt de kans op rondzingen namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets
Omdat palissander steeds moeilijke te verkrijgen is stijgen de prijzen enorm, iedere bouwer is opzoek naar een passend alternatief. Martinez kiest voor Santos Rosewood, ook wel Pao Ferro genoemd. Bij de vijfde en twaalfde positie zijn custom positie aanduidingen geplaatst, dit vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Ook aan de zijkant van de toets zijn mini stippen aangebracht. Normaal is de toets van een klassieke gitaar vlak, bij deze gitaar is hij licht gerond. 

Element
Het innovatieve Martinez STF elementsysteem is zeer innovatief. Bestaand uit een piëzo element en een interne microfoon wordt het geluid bijzonder natuurlijk weergegeven. Er is echter nog een speciale functie waarbij gebruik wordt gemaakt van een op het achterblad geplaatste driver. Deze laat het achterblad fungeren als luidspreker. Op die manier kunt u, terwijl u niet aangesloten bent op een versterker, de interne effecten toeveogen aan uw akoestische geluid! De interne effecten zijn een galm (room of jhall) en een vertragingseffect (chorus of delay). Een uniek kenmerk dat op geen enkele nylonsnarig instrument te vinden is. De interne 18650 batterij is oplaadbaar.

Datasheet

6973106760496
102 cm
13 cm
46 cm
3 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Concert 12-Fret Cutaway
Top
Massief ovangkol
Bracing
Waaiervorm
Body
Gelamineerd ovangkol
Bodybinding
Hout donkere tint
Rosette
Ringen hout
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
48.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Custom
Fretten
22 Standaard
Slagplaat
Transparant
Mechanieken
Standaard open
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Palissander
Electronica
Piëzo met Martinez® STF Voorversterker
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in