Martinez Hauser C Klassieke gitaar
-€ 240,00

Martinez Hauser C Klassieke gitaar

Uit de Martinez Professional Series is dit de Hauser C, een door Hermann Hauser geïnspireerde gitaar. Het zangbalkenpatroon, het formaat en design verwijzen allemaal naar deze legendarische gitaren. Natuurlijk maakt Martinez er een moderne versie van die geweldig reageert op de nuances en dynamiek in het gitaarspel. Natuurlijk wordt alleen het beste hout gebruikt en hieraan werken alleen de meest ervaren gitaarbouwers. Voorzien van een dual action trussrod met de verborgen toegang achter de dwarsbalk. De stemmechanieken hebben aan het einde van de stift rust in een kogellager, hierdoor is het stemmechaniek vrijwel frictievrij en zorgt het voor een ongekend stem gemak.

€ 1.363,00 € 1.603,00 - € 240,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Bovenblad
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant
Palissander wordt vaak gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast, maar ook geschikt voor toetsen en/of bruggen. Een populaire houtsoort voor zowel de moderne als vintage stijl gitaar. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Net als mahonie is palissander goed te herkennen en daardoor voor de meeste gitaristen vertrouwd. Veel gitaristen kiezen voor deze houtsoort vanwege het traditionele akoestische geluid.

Toets
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten. Voor de e en b snaar is de toets verlengd en is er een twintigste fretje toegevoegd. Ter hoogte van de zevende fret is aan de zijkant van de toets een positiepunt aangebracht.

Datasheet

6973106760649
104 cm
13 cm
46 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief ceder
Bracing
Hauser Style
Body
Massief palissander
Bodybinding
Hout donkere tint
Rosette
Standaard
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
52.5mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Geen
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Martinez Professional
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Palissander
Elektronica
Geen
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in