Sterling by Music Man RAY34 ASH Basgitaar Black
-€ 204,00

Sterling by Music Man RAY34 ASH Basgitaar Black

Sterling by Music Man RAY34 ASH basgitaar is gebaseerd op een 4-snarige Stingray Bass uit de Music Man BFR Series. Zo heeft deze versie een zwarte gelakte essen body waarvan de houtnerven zichtbaar zijn en een roasted maple hals. Dit iconische -no nonsense- ontwerp basgitaar heeft een 3-band voorversterker gekoppeld aan de humbucker. Hierdoor krijg je die mooie diepe lage frequenties waar de Stingray Bass om bekend staat. Music Man staat al jaren aan top als het gaat om kwaliteit instrumenten. Ze zitten daarom vaak in de hogere prijs klasses. Nu is er Sterling by Music Man, originele Music Man modellen in een lager prijssegment. De basgitaren worden in het verre oosten gebouwd onder toezicht van Music Man. Deze basgitaar wordt geleverd met originele hoes.

€ 1.129,00 € 1.333,00 - € 204,00
Inclusief belasting
 In bestelling (Verwacht Augustus 2021)
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De body is opgebouwd uit massieve delen essen hout die met zes schroeven aan de hals is bevestigd. Essen komt voornamelijk uit de zuidelijke delen van de VS, het heeft een wat fellere respons en wat meer hoog dan elzen. De warmte en sustain blijven ruim voldoende aanwezig. Door de transparante lak is de prachtige tekening van het hout goed zichtbaar. De contouren van de body zijn iets comfortabeler. Zo is de bovenkant iets schuiner, wat prettiger voor de positie van je arm. En een belly cut, een uitsparing aan de achterzijde. De hoogglans polyester lak beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Sterling by Music Man past dezelfde techniek toe, net als bij de Amerikaanse versie, om het esdoorn hout harder te maken. Deze techniek heet Roasted Maple. Hierbij wordt het hout op een bescheiden temperatuur, gedurende een langere periode in een oven gelegd en cellen gaan kristalliseren. Het esdoorn hout heeft bijna dezelfde klankeigenschappen als palissander. Hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. De hals is heeft een bijzondere finish ondergaan, gunstock olie met een mix van een speciale wax. Een goede gesatineerde bescherming. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Net als bij de hals gaat het om het Roasted Maple, het geeft de bas iets meer helderheid dan palissander. Doordat het esdoorn verwarmd is geweest krijgt het een meer donkerdere tint. Voor de inleg zijn er kleine stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Een traditionele 9.5" radius toets zullen de meeste bassisten als prettig ervaren.

Elementen
De Stingray Bass was de eerste productie basgitaar met actieve toonregeling. Een 9-volts batterij is in de body geplaatst en aan de achterzijde zit een kunststof compartiment waardoor hij eenvoudig te vervangen is, mocht hij leeg zijn. De drievoudige toonregeling is simpel en doeltreffend (treble, mid en bass). Hoge tonen en bassen kunnen geregeld worden. De volume knop gaat van 0 tot 10. De 3-voudige toonregeling werkt met een centre point, een midden stand. Dus -5, middenstand is neutraal en +5. Met de Alnico humbucker en doeltreffende toonregeling ontstaat er een pallet aan sounds, waaronder de bekende knorrende bass.

Datasheet

810002950834
120 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
4-Snarige elektrische basgitaar
Body vorm
Rock-Model
Top
Geen
Body
Essen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
34.0-Inch (864mm)
Hals
Roasted maple
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Roasted maple
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
21 Standaard
Slagplaat
Transparant
Mechanieken
Standaard open
Hardware kleur
Zwart
Brug
Sterling by Music Man Standard hardtail
Merk elementen
Sterling by Music Man
Elementen
Brug: Sterling by Music Man® Alnico Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Bass, 1x Mid & 1x Treble
Kleur
Zwart
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in