Recording King RD-A3MQ Akoestische gitaar Natural Satin
-€ 160,00

Recording King RD-A3MQ Akoestische gitaar Natural Satin

De Recording King RD-A3MQ is een Mini Dreadnought model gitaar. Ideaal voor gitaristen die opzoek zijn naar een geschikte reisgitaar of een compacte gitaar voor thuis. Hij is dus een maatje kleiner en wordt gezien als een 3/4 Staalsnarige gitaar, zijn mensuurlengte is namelijk 579mm. Hij heeft een massief Engelmann spruce bovenblad en gelamineerde mahonie houtdelen voor de rest van de kast. Zijn finish is Natural satin, een dunne lak die het hout nauwelijks belemmerd voor de toon. Wordt geleverd inclusief originele hoes.

€ 149,00 € 309,00 - € 160,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Traveler
Het is een korte mensuur gitaar, de afstand tussen de topkam en het brugzadel is 579mm, bij een Dreadnought is dit zo'n 7cm meer. Ook de body is compacter en daardoor geschikt voor transport. Natuurlijk is de klank minder volumineus en zijn de bassen minder aanwezig, maar voor onderweg een ideale reispartner.

Kast
Het bovenblad van de body is gemaakt van twee delen massief Engelmann spruce die met elkaar zijn verlijmd. Engelmann is befaamd om zijn mooie tekening en zijn klankkwaliteiten. Het is buitengewoon geschikt voor fingerpicking. Een gitaar met dit voornamelijk Canadees toonhout levert een opvallend gebalanceerde klank met groot dynamisch bereik zonder warrelende boventonen, zelfs wanneer er met plectrum op gespeeld wordt. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. Langs de body zijn ivoorkleurige kunststof bindingen gebruikt. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Recording King gebruikt Revebond, dit is een hoogwaardige hars gecombineerd met houtvezels. Het lijkt ontzettend veel op palissander (rosewood) en heeft ook nog eens dezelfde klankeigenschappen. Op de toets zijn positieaanduidingen aangebracht in de vorm van stippen.

Datasheet

840246038937
100 cm
20 cm
40 cm
7 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Mini 14-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
X-Brace
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Geen
Rosette
Geen
Mensuurlengte
22.8-Inch (579mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Revebond
Toetsinleg
Geen
Fretten
19 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Revebond
Elektronica
Geen
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in