Schecter PT SLS Evil Twin Elektrische gitaar Satin Black
-€ 187,00

Schecter PT SLS Evil Twin Elektrische gitaar Satin Black

De Schecter PT SLS Evil Twin kenmerkt zich door de zogeheten wingbody. Dit is een doorlopende hals met twee moeras essen houtdelen die daaraan zijn gelijmd. Twee Fishman® Fluence Modern humbuckers zijn vrij van hum en andere ongewenste bijgeluiden. Dit komt omdat ze zijn opgebouwd uit printplaat materiaal i.p.v. koperdraad. De bovenkant heeft een gesatineerde zwarte afwerking en de rest van de body heeft een transparant donkere finish. Andere kenmerken zijn de Hipshot Hardtail, kunststof bodybinding, stainless steel fretten, Ernie Ball Compensated topkam en ebben toets met Romeinse cijfers als inleg.

€ 1.302,00 € 1.489,00 - € 187,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De body is opgebouwd uit twee delen massief moeras essen hout die aan de doorlopende hals zijn verlijmd. Moeras essen komt voornamelijk uit de zuidelijke delen van de VS, het heeft een wat fellere respons en wat meer hoog dan elzen. De warmte en sustain blijven ruim voldoende aanwezig. Het esdoorn dat gebruikt wordt voor de top geeft de gitaar meer helderheid en een luxe uitstraling. Deze top is arched, dus afgerond aan de zijkanten voor meer speelcomfort.

Hals
Hij bestaat uit zeven delen hout die onderling met elkaar zijn verlijmd. Esdoorn, walnoten en padauk zijn de gebruikte houtsoorten en een carbon fiber versteviging zorgen voor een uiterst stabiele hals waarbij torderen echt niet mogelijk is. Een verstelbare halspen, die te verstellen is bij de body, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. Een ultra dunne c-vormige hals is geliefd bij veel moderne gitaristen.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg is pearloid gekozen, in de vorm van Romeinse cijfers. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een compound radius fretboard, de toets heeft bij de topkam een ronding van 12" en loopt vlakker uit naar de body waar deze een radius heeft van 16". Het spelen van akkoorden doen gitaristen het liefst op een meer ronde toets, soleren en bendingen juist op een vlakkere toets. Dit is beste van twee werelden. 

Elementen
Twee Modern Fishman Fluence humbuckers zorgen voor de toonoverdracht naar de versterker. In de halspositie een alnico element voor muzikaliteit, kracht en het explosieve waar alnico om bekend staat. Geschikt voor volle akkoorden en vloeiende solo's. Het brug element is keramisch, dit geeft hem een snijdende attack, brutale agressie en een passieve punch. In een gitaar zitten dus veel karakters. Het zijn geen actieve elementen, maar toch moeten ze worden gevoed door een batterij die aan de achterzijde makkelijk is te vervangen. Zowel de volume- en toonregeling zijn voorzien van een push-pull potmeter. Het is dus mogelijk om elke humbucker afzonderlijk een ander karakter te geven.

Brug
Het is een Hipshot Hardtail en de snaren door de body lopen. Dit zorgt voor meer sustain en verbeterd te toonkwaliteit. Deze brug heeft individuele in hoogte te verstellen zadels en elke snaar kan perfect geïntoneerd worden door de schroef aan de achterzijde van de brug.

Datasheet

815447029008
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
TE-Model
Top
Geen
Body
Essen
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn, padauk en walnoten
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Romeinse cijfers pearloid
Fretten
24 Stainless steel X-Jumbo
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Schecter Locking
Hardware kleur
Zwart
Brug
Hipshot® hardtail
Merk elementen
Fishman
Elementen
Hals: Fishman® Fluence Modern Alnico Humbucker & Brug: Hals: Fishman® Fluence Modern Ceramic Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling (Push-pull), 1x Toonregeling (Push-pull) & 3-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in