Schecter Banshee GT FR Elektrische gitaar Satin Charcoal Burst
-€ 157,00

Schecter Banshee GT FR Elektrische gitaar Satin Charcoal Burst

De Schecter Banshee GT in Satin Charcoal Burst komt uit Indonesië en is gemaakt met geweldige componenten zoals EMG elementen en Floyd Rose tremolosysteem. De mahonie body heeft een afgeronde gevlamd esdoorn top, hierop zijn twee strepen aangebracht, net als op race auto's. Kenmerkend voor de hedendaagse Banshee Series is de Compound radius toets, dit zorgt voor meer speelcomfort.meer sustain, ook heeft hij 24 x-jumbo fretten en mother-of-pearl Romeinse cijfer inleg.

€ 1.092,00 € 1.249,00 - € 157,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De Banshee heeft qua contouren veel overeenkomsten met een Stratocaster®, de rondingen aan de linker en rechterkant zijn dunner. Dit bespaart gewicht en draagt bij aan mer speelcomfort. Een mahoniehouten body voor de warmere sound en mooi sustain, Schecter voegt daar een bookmatched flamed maple top aan toe voor meer helderheid en een fraai uiterlijk. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. Een satineerde polyester coating beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Gemaakt van drie delen esdoorn en twee walnoten strips. Deze evenwichtige combinatie van geselecteerd hout neemt de heldere tonen van esdoorn en voegt een donkere sound van de walnoot strips. Deze constructie is zeer sterk en heeft een lange levensduur. Een standaard hals kan vervormen door veroudering, temperatuurwisselingen en vocht veranderingen door de jaren heen. Een vijfdelige hals blijft mooi en lang prettig bespeelbaar. Voor de finish gebruikt Schecter een ultra dunne gesatineerde polyurethane lak. Op de kop zit een esdoorn fineer in dezelfde kleur als de body. De hals is af te stellen bij de body, d.m.v. een wieltje. Hiermee kan je hem afstellen op de juiste snaren en spanning.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Schecter kiest voor een compound radius fretboard, de toets heeft bij de topkam een ronding van 12" en loopt vlakker uit naar de body waar deze een radius heeft van 16". Het spelen van akkoorden doen gitaristen het liefst op een meer ronde toets, soleren en bendingen juist op een vlakkere toets. Dit is beste van twee werelden. Voor de inleg zijn er Romeinse cijfers gebruikt, die uit het midden zijn geplaatst. Aan de zijkant van de toets is een zwarte binding waarin ook positieaanduidingen in de vorm van stippen zijn gebruikt. 

Elementen
Een van de meest populaire EMG's is de 81, hiermee begonnen de elementrevolutie. Door middel van krachtige keramische magneten en spoelen met dicht diafragma, heeft hij een gedetailleerde toon, ongelooflijke hoeveelheid high-end frequenties en vloeiend sustain. Van oudsher gebruikt in de brug positie, zal deze pick-up uw leads stukjes dwars door zelfs de dichtste mix gaan. De combinatie met een 60 in de halspositie, deze heeft meer dan voldoende output met een gebalanceerde dik midden, stevig laag en zingende hoge tonen. Door de keramische magneten is hij rijk aan harmonische boventonen.

Brug
Gebruik je de tremolo intensief, dan is de overweging om een Schecter te kiezen met een Floyd Rose. Het is een double locking tremolo, de snaren worden geklemd in de brug en bij de topkam. Deze brug heeft individuele zadels zodat elke snaar perfect geïntoneerd kan worden. Hoogte van de brug kan worden bepaald door de twee bouten in de body.

Datasheet

815447028629
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
Rock-Model
Top
Gevlamd esdoorn
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Kunststof zwart
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn en walnoten
Halsbinding
Kunststof zwart
Halsbreedte
41.3mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Romeinse cijfers pearloid
Fretten
24 X-Jumbo
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Zwart
Brug
Floyd Rose® Special Double locking tremolo
Merk elementen
EMG
Elementen
Hals: EMG® 60 Humbucker & Brug: EMG® 81 Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Grijs
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in