Schecter Banshee Mach 7 FR S Elektrische gitaar Ember Burst
-€ 200,00 Nieuw

Schecter Banshee Mach 7 FR S Elektrische gitaar Ember Burst

De Schecter Banshee Mach 7 FR S in Ember Burst komt uit Zuid Korea, een hoogwaardige fabriek met een enorme knowhow. Voor deze 7-snarige elektrische gitaar zijn alleen maar sublieme materialen gebruikt. Zoals swamp ash body met gevlamd esdoorn top, roasted maple hals met purpleheart en carbon versteviging, Lundgren brugelement, Sustainiac halselement en Floyd Rose tremolosysteem. De ultra dunne hals heeft een compound radius ebben toets met Romeinse cijfers als toetsinleg. Het is geen gitaar voor een standaard gitarist, de Lundgren pickups zijn bedoeld voor stevige muziekstijlen.

€ 1.799,00 € 1.999,00 - € 200,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De Banshee heeft qua contouren veel overeenkomsten met een Stratocaster®, de rondingen aan de linker en rechterkant zijn dunner. Dit bespaart gewicht en draagt bij aan mer speelcomfort. Een moeras essen body voor een gebalanceerde toon, Schecter voegt daar een bookmatched flamed maple top aan toe voor meer helderheid en een fraai uiterlijk. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. Een satineerde polyester coating beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Gemaakt van drie delen esdoorn en twee purpleheart strips. Deze evenwichtige combinatie van geselecteerd hout neemt de heldere tonen van esdoorn en voegt een donkere sound van de walnoot strips. Deze constructie is zeer sterk en heeft een lange levensduur. Een standaard hals kan vervormen door veroudering, temperatuurwisselingen en vocht veranderingen door de jaren heen. Een vijfdelige hals blijft mooi en lang prettig bespeelbaar. De halspen is met carbon verstevigd en voor de finish gebruikt Schecter een ultra dunne gesatineerde polyurethane lak. Op de kop zit een esdoorn fineer in dezelfde kleur als de body. De hals is af te stellen bij de body, d.m.v. een wieltje. Hiermee kan je hem afstellen op de juiste snaren en spanning.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Schecter kiest voor een compound radius fretboard, de toets heeft bij de topkam een ronding van 12" en loopt vlakker uit naar de body waar deze een radius heeft van 16". Het spelen van akkoorden doen gitaristen het liefst op een meer ronde toets, soleren en bendingen juist op een vlakkere toets. Dit is beste van twee werelden. Voor de inleg zijn er Romeinse cijfers gebruikt, die uit het midden zijn geplaatst. Aan de zijkant van de toets is een zwarte binding waarin ook positieaanduidingen in de vorm van stippen zijn gebruikt. 

Elementen
Het halselement is de beruchte Sustainiac®, deze geeft een gecontroleerd feedback sustain alsof je speelt voor een harde versterker en zo je snaren extra laat trillen. Er ontstaan dan unieke harmonieën. In de brugpositie een Lundgren M6, deze is afgeleid van de M7, een humbucker voor 7-snarige gitaar, en nu dus ook voor de standaard gitaar. Niet iedere gitarist kan zich vinden op een 7-string, maar wel opzoek is naar deze sound. Deze humbucker is perfect voor hardere muziek, zoals Metal. Hij is geoptimaliseerd voor zowel kracht als helderheid. De helderheid is zeer belangrijk voor als je de gitaar in een lagere stemming zet. Voor een cleane sound draai je de volume knop iets terug. Veel gitaristen hebben de hoogwaardige kwaliteit van Lundgren pickups ontdekt.

Brug
Gebruik je de tremolo intensief, dan is de overweging om een Schecter te kiezen met een Floyd Rose. Het is een double locking tremolo, de snaren worden geklemd in de brug en bij de topkam. Deze brug heeft individuele zadels zodat elke snaar perfect geïntoneerd kan worden. Hoogte van de brug kan worden bepaald door de twee bouten in de body.

Datasheet

815447029602
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
7-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
Rock-Model
Top
Gevlamd esdoorn
Body
Essen
Bodybinding
Kunststof zwart
Mensuurlengte
26.5-Inch (673mm)
Hals
Esdoorn en purpleheart
Halsbinding
Kunststof zwart
Halsbreedte
47.6mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Romeinse cijfers pearloid
Fretten
24 X-Jumbo
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Grover® Rotomatic
Hardware kleur
Zwart chroom
Brug
Floyd Rose® 1500 Double locking tremolo
Elementen
Hals: Sustainiac® Humbucker & Brug: Lundgren M7 Humbucker
Electronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling (Push-pull), 3-Standenschakelaar, 2-Standen On-Off Sustainiac® & 3-Standen Sustainiac Mode Switch (Fundamental-Mix-Harmonic)
Kleur
Grijs
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in