FGN Boundary Mighty Jazz Basgitaar Transparent Blue Sunburst
Nieuw

FGN Boundary Mighty Jazz Basgitaar Transparent Blue Sunburst

De FGN Boundary BMJ-G is de meest betaalbare JB-Model basgitaar uit Japan. Net als zijn duurdere broertjes uitgevoerd met de C.F.S. fret techniek. Hierdoor voelen de fretten gladder aan en is hij loop zuiver. FGN basgitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Mighty Jazz in Transparent Blue Sunburst is voorzien van twee FGN Single coil elementen.

€ 679,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

FGN
De fabriek FGN is vernoemd naar de hoogste berg in Japan, de Fujigen. Veel gitaristen zullen niet aan dit merk denken als je het over bekende gitaarmerken hebt. Eigenlijk wel vreemd als je weet dat ze in de jaren tachtig 14.000 gitaren per maand maakten. Dit was niet onder hun eigen naam, maar in opdracht van bekende gitaarmerken, die nog steeds gewild zijn bij de gitaarliefhebbers. Mede hierdoor beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis die nodig is om deze geweldige innovatieve gitaren te maken. FGN richt zijn pijlen op het maken van de meest hoogwaardige gitaar in uitlopende prijsklassen. 

Body
Deze heeft de vorm van een double cut flattop, een solid body gitaar met dubbele cutaway. Voor deze basgitaar is basswood (linden) gekozen, dit toonhout is zacht en licht van gewicht en kent geen opvallende houttekening. Het klinkt eerder warm dan helder en is ideaal voor snelle solo's. Veel signature modellen van Joe Satriani en Steve Vai hebben een basswood body. De hoogglans finish beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De hals uit een stuk esdoorn voor meer stabiliteit en beter toonoverdracht. Net als bij de meeste gelijksoortige gitaren is de hals geschroefd op de body. De halspen is eenvoudig te stellen bij de kop. Hij heeft een u-model vorm, iets vleziger als een c-vorm voor meer grip en betere toon.

Toets
Esdoorn en palissander zijn de meest gebruikte houtsoorten voor een toets, maar FGN kiest voor het exclusieve Granadillo. Dit wordt ook wel Mexicaans palissander (Mexican rosewood) genoemd, maar het is geen "echt" rosewood. Toch zijn de meeste eigenschappen overeenkomstig, het kan iets helderder klinken als Indiaas palissander. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Uniek is FGN's C.F.S. een techniek waar de fretten ronder in de toets zijn geplaatst voor een uiterst nauwkeurige toon zuiverheid, meer sustain en meer harmonieën. Waar de J-Standard serie om bekend staat is zijn Fret Edge, de uiteinden van de fretten zijn afgerond en zo glad. Dit speelt zo geweldig.

Elementen
Twee eigen ontwikkelde single coils. Met de jarenlange ervaring van FGN is het voor hun niet zo moeilijk een goed element te ontwikkelen dat zich kan meten met de bekende pickup fabrikanten. Deze set levert het geluid dat je van een JB-Model gitaar zou verwachten, open en helder. Een standaard setup: twee keer volumeregeling en een toonregeling.

Brug
Een speciaal door FGN ontwikkelde brug met vier verchroomde zadels. De snaren worden achterop de brug vastgehouden (Topload).

Datasheet

4537239895986
120 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
4-Snarige elektrische basgitaar
Body vorm
JB-Model
Top
Geen
Body
Massief lindenhout (Basswood)
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
34.0-Inch (864mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
38.0mm
Toets
Granadillo
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Medium C.F.S.
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
FGN® FGGB600 Standard open
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
FGN® FGOB-419 Topload
Elementen
Hals: FGN JBD-1 Single coil & Brug: FGN JBD-2 Single coil
Electronica
2x Volumeregeling & 1x Toonregeling
Kleur
Blauw
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in