FGN J-Standard Mighty Jazz Basgitaar See-through Blue Burst
Nieuw

FGN J-Standard Mighty Jazz Basgitaar See-through Blue Burst

De FGN J-Standard Mighty Jazz is een JB-Model basgitaar met moderne updates. Zo is het brugelement vervangen door een enkelspoel schakelbare humbucker, zijn de fretten er op een speciale manier ingelegd en zijn de fretten aan het uiteinden afgerond. Een veelzijdig, loop zuiver instrument met veel speelcomfort. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze J-Standard in See-Through blue burst is voorzien van Seymour Duncan elementen. Hij wordt geleverd met een gig-bag.

€ 959,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

FGN
De fabriek FGN is vernoemd naar de hoogste berg in Japan, de Fujigen. Veel gitaristen zullen niet aan dit merk denken als je het over bekende gitaarmerken hebt. Eigenlijk wel vreemd als je weet dat ze in de jaren tachtig 14.000 gitaren per maand maakten. Dit was niet onder hun eigen naam, maar in opdracht van bekende gitaarmerken, die nog steeds gewild zijn bij de gitaarliefhebbers. Mede hierdoor beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis die nodig is om deze geweldige innovatieve gitaren te maken. FGN richt zijn pijlen op het maken van de meest hoogwaardige gitaar in uitlopende prijsklassen. 

Body
Deze heeft de vorm van een double cut flattop, een solid body gitaar met dubbele cutaway. Voor deze basgitaar is ash (essen) gekozen, dit houtsoort heeft een mooiere tekening als elzen, dus meer geschikt voor transparante finishes. Ash heeft een uitstekende resonantie over het hele klankspectrum, met een klein beetje focus op het middengebied. De transparante hoogglans finish beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De hals uit een stuk esdoorn voor meer stabiliteit en beter toonoverdracht. Net als bij de meeste gelijksoortige gitaren is de hals geschroefd op de body. De halspen is eenvoudig te stellen bij de kop. Hij heeft een u-model vorm, iets vleziger als een c-vorm voor meer grip en betere toon.

Toets
Net als de hals is dit van esdoorn (maple), heeft geeft de basgitaar meer helderheid. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Uniek is FGN's C.F.S. een techniek waar de fretten ronder in de toets zijn geplaatst voor een uiterst nauwkeurige toon zuiverheid, meer sustain en meer harmonieën. Waar de J-Standard serie om bekend staat is zijn Fret Edge, de uiteinden van de fretten zijn afgerond en zo glad. Dit speelt zo geweldig.

Elementen
Deze komen van Seymour Duncan, een Quarter-Pound single coils en in de brug een keramische humbucker die te vergelijken is met humbuckers in de stijl van Music Man®. Het halselement is krachtig en wat vetter van sound, de humbucker is serie/parallel schakelbaar d.m.v. de push-pull functie van de toonregeling. Elk element heeft zijn eigen volumeregeling. Een zeer divers klinkende basgitaar met plenty mogelijkheden.

Brug
Een speciaal door FGN ontwikkelde luxe brug met vier verchroomde zadels. De snaren worden achterop de brug vastgehouden (Topload), maar kunnen ook door de body (String-through body), hiervoor zijn Super Longscale snaren nodig.

Datasheet

4537239894644
120 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
4-Snarige elektrische basgitaar
Body vorm
JB-Model
Top
Geen
Body
Essen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
34.0-Inch (864mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
38.0mm
Toets
Esdoorn
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Medium C.F.S.
Slagplaat
Drielaags zwart-wit-zwart
Mechanieken
Gotoh® GB11W Vintage-style met open-back
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
FGN® FGBB-104 (19mm Spacing)
Elementen
Hals: Seymour Duncan® Quarter-Pound™ SJB-3n Single coil & Brug: Seymour Duncan® SMB-4D Humbucker
Electronica
2x Volumeregeling & 1x Toonregeling (Push-pull)
Kleur
Blauw
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in