FGN Masterfield Semi HH Hollowbody gitaar Cherry
Nieuw

FGN Masterfield Semi HH Hollowbody gitaar Cherry

De FGN Masterfield MSA-HP in Cherry is een Thinline gitaar met stalen eindstuk en tune-o-matic brug. Dit maakt hem meer geschikt voor pop, rock en blues. Het hart van de body is van massief mahonie waar de kamers zijn uit gevreesd, geen losse stukken die verlijmd zijn, zoals de meeste hollowbody gitaren met een center blok. Hierdoor klinkt de gitaar opener en heeft hij een geweldige balans. Voor de voor- en achterkant zijn bookmatched getekend esdoorn houten delen gebruikt. Natuurlijk ontbreekt FGN's unieke C.F.S. frettechniek niet. De fretten worden er op een speciale manier ingelegd en aan de uiteinden afgerond. Een loop zuiver instrument met veel speelcomfort. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Hij wordt geleverd met een luxe koffer.

€ 2.215,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

FGN
De fabriek FGN is vernoemd naar de hoogste berg in Japan, de Fujigen. Veel gitaristen zullen niet aan dit merk denken als je het over bekende gitaarmerken hebt. Eigenlijk wel vreemd als je weet dat ze in de jaren tachtig 14.000 gitaren per maand maakten. Dit was niet onder hun eigen naam, maar in opdracht van bekende gitaarmerken, die nog steeds gewild zijn bij de gitaarliefhebbers. Mede hierdoor beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis die nodig is om deze geweldige innovatieve gitaren te maken. FGN richt zijn pijlen op het maken van de meest hoogwaardige gitaar in uitlopende prijsklassen.

Body
Deze semi-hollowbody archtop heeft een dubbel cutaway en is 15-Inch breed, de diepte is iets meer dan 4cm. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen met mooie gevlamde tekening. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Uniek aan deze gitaar is het hart van de body, deze is van massief mahonie waar vijf kamers zijn uit gevreesd, geen losse stukken die verlijmd zijn, zoals de meeste hollowbody gitaren met een center blok. Het bespaart gewicht zonder dat het tenkoste gaat van het sustain. Deze gitaar klinkt wel opener van toon.

Hals
Bij gitaren waarbij de hals en body met elkaar verlijmd zijn wordt vaak mahonie hout voor de hals gebruikt. Deze set-in constructie en mahonie zorgen voor een warme toonkarakter. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. De iets steeferige u-vormige hals voelt vertrouwd en draagt bij aan een stabiele toon.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en het is de veel voorkomen combinatie met een mahonie hals. Bij de bekende posities van de toets zijn kunststof stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Uniek is FGN's C.F.S. een techniek waar de fretten ronder in de toets zijn geplaatst voor een uiterst nauwkeurige toon zuiverheid, meer sustain en meer harmonieën.

Elementen
Twee FGN humbuckers met Alnico III magneten, deze hebben de laagste output van alle Alnico elementen. De toon is warm, lief en goed definieerbaar met een bijna akoestische toon kwaliteit. Goed gecontroleerde bassen en ronde hoge frequenties. Perfect voor blues en jazz. Met de 3-Standenschakelaar, 2x volumeregeling en 2x toonregeling kan je hem afstellen naar elk gewenste klankkleur!

Brug
Een Gotoh tune-o-matic stijl brug die eenvoudig in hoogte is aan te passen door de twee wieltjes. Elke snaar kan individueel worden geïntoneerd d.m.v. een schroefje. De uiteinde van de snaren komen in het Gotoh staartstuk terecht, ook deze tailpiece is in hoogte te verstellen.

Afwerking
Om het hout goed te laten resoneren gebruikte FGN een dunne laklaag met een semi gloss finish.

Datasheet

4537239895313
120 cm
20 cm
60 cm
10 kg
Datasheet
Uitvoering
Archtop semi-hollowbody
Body vorm
Archtop doublecut
Top
Gevlamd esdoorn
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
24.75-Inch (629mm)
Hals
Mahonie uit een stuk
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Medium jumbo
Slagplaat
Drielaags zwart-wit-zwart
Mechanieken
Gotoh® SD90SL
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Gotoh® GE104 Tune-o-matic brug & Gotoh® GE101 Staartstuk
Elementen
Hals: FGN Alnico 3 Humbucker & Brug: FGN Alnico 3 Humbucker
Electronica
2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Rood
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in