Spector Legend 4 Classic Basgitaar Trans Black Matte

Spector Legend 4 Classic Basgitaar Trans Black Matte

De Legend 4 Classic combineert de iconische contouren van het NS design met een geschroefde halsconstructie voor een betrouwbare en betaalbare basgitaar voor elke bassist. Zijn extreem comfortabele body vorm is gemaakt van lichtgewicht en resonant essen hout. Deze uitvoering in Trans black matte heeft dus een gesatineerde finish waardoor je de tekening van het hout ziet. Speciaal voor deze serie heeft Bartolini elementen ontwikkeld in P/J stijl, ze geven een warme toonkarakter met de nodige helderheid en definitie waar Spector om bekend staat. Om het compleet te maken heeft Spector zijn TonePump Jr. actieve toonregeling toegevoegd. Andere kenmerken van de Legend 4 Classic zijn: 3-delige esdoorn hals, 24-fretten, pau ferro toets en professionele gesloten mechanieken.

€ 899,00
Inclusief belasting
 Op voorradig
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Spector
Eind jaren zeventig, begon Stuart Spector met het bouwen van handgemaakte bassen in zijn werkplaats te Brooklyn. Samen met Ned Steinberger ontwierpen ze een revolutionaire basgitaar, de NS-1. Dit design was minder plomp en compacter dat ontwerpen tot nu toe. Het was een instrument voor de moderne bassist. Prettige rondingen en nieuwe contouren zorgen voor een subliem speelcomfort en de NS-1 werd een favoriet van veel progressieve spelers. Tot de dag van vandaag bestaat dit unieke ontwerp en in nog steeds een geliefde basgitaar van artiesten zoals: Mike Inez (Alice in Chains), Doug Wimbish (Living Colour) en Tom Doyle (Don Broco).

Body
Deze ergonomisch vormgegeven body is gemaakt van massieve ash (essen), dit houtsoort heeft een mooiere tekening als elzen, dus meer geschikt voor transparante finishes. Ash heeft een uitstekende resonantie over het hele klankspectrum, met een klein beetje focus op het middengebied. De transparant gesatineerde finish laat het hout optimaal resoneren. De hoorns zijn meer afgerond, het deel waar je met je arm rust en aan de achterkant van de taille zijn comfortabeler.

Hals
GGemaakt van drie delen esdoorn in de lengte richting en is met vijf schroeven aan de body bevestigd, de zogeheten bolt-on verbinding. Doordat de hals uit drie delen bestaat is hij niet alleen sterker, maar voorkom je ook het kromtrekken of torderen van de hals. De hals is af te stellen bij de kop, d.m.v. een sleutel. Hiermee kan je hem afstellen op de juiste snaren en spanning.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en het is de veel voorkomen combinatie met een esdoorn hals. Voor de positie aanduidingen zijn er de kenmerkende Spector Signature Crowns gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Spector gebruikt al jaren messing voor hun topkammen, zo ook deze basgitaar.

Elementen
Door de jarenlange samenwerking met Bartolini is het voor Spector mogelijk zijn eigen elementen te maken. Speciaal voor deze bas zijn deze P/J Custom wound pickups ontworpen. Geen standaard elementen, maar elementen afgesteld op het instrument. De Spector TonePump Jr. is een actieve toonregeling met een treble boost/cut en een bass boost/cut. Per element is er een volumeregeling.

Datasheet

838164003038
120 cm
10 cm
50 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
4-Snarige elektrische basgitaar
Body vorm
Rock-Model
Top
Geen
Body
Essen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
34.0-Inch (864mm)
Hals
Esdoorn (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
40.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
24 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Zwart
Brug
Spector Aluminum Locking
Merk elementen
Bartolini
Elementen
Midden: Bartonini® P-Style Split coil & Brug: Bartonini® J-Style Single coil
Elektronica
2x Volumeregeling, 1x Bass Boost/Cut & 1x Treble Boost/Cut
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in