Martin D-X1E Akoestische gitaar
-€ 102,00 Nieuw

Martin D-X1E Akoestische gitaar

De Martin D-X1E is een akoestische gitaar met electronica in Dreadnought stijl die uit de X-Series komt. De body bestaat uit HPL delen, fichte patroon voor het bovenblad en mahonie voor de rest van de body. Looks en het gevoel van een echte Martin tegen een gunstige prijs. Inclusief originele Martin hoes.

€ 565,00 € 667,00 - € 102,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin D-X1E is een akoestische gitaar met elektronica in Dreadnought stijl die uit de X-Series komt. Door de toevoeging van een element is hij geschikt om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. De body bestaat uit HPL delen met spruce patroon en mahonie patroon voor de kast. HPL is een hoogwaardig kunststof met goede klankeigenschappen en is reageert nauwelijks op temperatuurschommelingen. Voor de hals kiest Martin voor Rust Birch Laminate, dat zeer sterk en stabiel is. Gecertificeerde FSC® Richlite is het materiaal voor de toets en brug, wat de kenmerken van ebben heeft. Kortom een ideale gitaar voor on-the-road. Vanwege de veelzijdigheid wordt een Dreadnought gezien als de standaard onder de akoestische gitaren, te gebruiken voor elke muziekstijl. De gitaar heeft een gesatineerde afwerking en een gesatineerde naturel lak voor de hals. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers.

HPL
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Dit is een combinatie van fijne hout met hars die onder hoge druk en hoge temperatuur wordt gevormd tot platen. Deze kunnen net als hout weer worden gevormd tot delen voor een gitaarbody. Het is een minder milieu belastend proces en spaart onze tropische regenwouden. Voor een natuurlijke look heeft het bovenblad een fichte houttekening en voor de rest van de kast een mahonie patroon. Deze is roodbruin van kleur met een rustige tekening.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. De aansluiting voor een kabel is aan de zijkant van de kast. Hier zit tevens de toegang om de batterijen te verwisselen.

Datasheet

729789586719
120 cm
60 cm
20 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Dreadnought 14-Fret
Top
High Pressure Laminate
Bracing
Scalloped X
Body
High Pressure Laminate
Bodybinding
Geen
Rosette
Herringbone
Mensuurlengte
25.4-Inch (645mm)
Hals
Berken gelamineerd
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Richlite
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Richlite
Electronica
Fishman® piëzo met MX Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in