Martin D-10E Sapele Akoestische gitaar Left
-€ 108,00

Martin D-10E Sapele Akoestische gitaar Left

Deze Martin D-10E Sapele Left is een linkshandige akoestische gitaar met Fishman electronica in Dreadnought stijl. Hij is ook geschikt voor op een podium of te gebruiken voor recording.

€ 959,00 € 1.067,00 - € 108,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Deze Martin D-10E Sapele is een linkshandige akoestische gitaar met elektronica in Dreadnought stijl die uit de Road Series komt. Door de toevoeging van een element maakt het mogelijk om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. Kenmerkend voor deze serie is het gebruik van massieve sapele houtdelen voor de body, dus bovenblad, zij- en achterkant van dit rode hardhout. In deze prijsklasse een geweldige open en warme sound. Op de hardhouten hals gebruikt Martin gecertificeerde FSC® Richlite voor de toets, wat de kenmerken van ebben heeft. Ook wordt dit gebruikt voor de brug. Vanwege de veelzijdigheid wordt een Dreadnought gezien als de standaard onder de akoestische gitaren, te gebruiken voor elke muziekstijl. De gitaar heeft een gesatineerde afwerking. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers.

Sapele
Het wordt meestal gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. Voor gitaristen die op zoek zijn naar een extra warme sound, kan een bouwer ook kiezen om dit hout voor het bovenblad te gebruiken. Sapele wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Kenmerkend is de sustainrijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker. De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. Nieuw is de interne tuner (stemapparaat).

Datasheet

729789580908
120 cm
60 cm
20 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
Linkshandige 6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Dreadnought 14-Fret
Top
Massief sapele
Bracing
Scalloped X
Body
Massief sapele
Bodybinding
Geen
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
25.4-Inch (645mm)
Hals
Hardhout (2-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Richlite
Toetsinleg
Stippen pearloid
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Richlite
Elektronica
Fishman® piëzo met MX-T Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele kofferhoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in