Sterling by Music Man AX3FM Elektrische gitaar Trans Gold
-€ 56,00

Sterling by Music Man AX3FM Elektrische gitaar Trans Gold

De AX3FM is een origineel, klassiek ontwerp met flamed maple top dat vertrouwd is bij menig gitarist. Dit ontwerp werd echt populair in de jaren negentig toen meneer Van Halen erop speelde. Deze Sterling is een betaalbaar alternatief voor de Music Man Axis Super Sport. Zo heeft deze Sterling by Music Man net als de originele Axis een 5-way switch, asymmetrische hals, twee humbuckers en een vintage style tremolo. Door zijn relatief compacte bouw is hij uitermate geschikt voor gitaristen die qua postuur iets kleiner zijn.

€ 499,00 € 555,00 - € 56,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De body is opgebouwd uit meerder delen massieve populieren hout met een fraai gevlamd esdoorn fineer voor die originele look. Populieren heeft net als elzen een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag frequenties, alleen met iets meer grom. De ergonomisch vormgegeven body heeft een "belly cut", een uitsparing aan de achterkant van de body voor extra speelcomfort. Achter waar de hals in de body komt is afgerond zodat de hoge posities probleemloos te bereiken zijn. Langs de bovenkant van de body is een witte decoratieve binding aangebracht.

Hals
Deze is vervaardigd uit een stuk esdoorn met een verlijmde toets. Voor de toets op de hals wordt verbonden is er een verstelbare halspen aangebracht, die verstelbaar is bij de body. Net als bij de meeste Music Man instrumenten. De verbinding met de body is een zogeheten bold-on, een geschroefde verbinding. Veel merken werken met een 4-punts systeem, bij Sterling is het met vijf schroeven. Een asymmetrische hals is kenmerkend nieuw voor de Axis gitaar. Dit sluit geweldig aan bij de vormgeving van de menselijke hand. 

Toets
Een esdoorn toets geeft de gitaar iets meer helderheid als palissander. Esdoorn is licht van kleur. Voor de inleg zijn er witte kunststof stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen. Sterling kiest voor een traditionele 9.5" fretboard radius.

Elementen
Sterling by Music Man kiest voor twee humbuckers met de mogelijkheid deze te splitten, zo ontstaan er ook single coil mogelijkheden. Ze klinken warm met een beetje vintage karakter en zijn daardoor allround inzetbaar. Er is een 5-standenschakelaar gebruikt zodat er op de 2de en 4de stand enkelspoel configuraties zijn. Een toonregeling en volume knop ontbreken niet.

Datasheet

810002951107
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
Rock-Model
Top
Gevlamd esdoorn fineer
Body
Massief populieren
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Esdoorn
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Smal
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Fulcrum tremolo
Merk elementen
Sterling by Music Man
Elementen
Hals: SBM Humbucker & Brug: SBM Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 5-Standenschakelaar
Kleur
Geel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in