Vox Bobcat V90 Hollowbody gitaar Black
-€ 78,00 Nieuw

Vox Bobcat V90 Hollowbody gitaar Black

In de midden jaren zestig waren de Bobcat en Lynx gitaren van Vox een echte sensatie. Deze S66 hollowbody gitaar heeft een slim body en drie pickups. Op basis van de oorspronkelijke modellen heeft Vox deze ‘Britse invasie’ opnieuw uitgebracht. Het historische ontwerp is bewaard gebleven, alleen de technische details zijn gemoderniseerd. De speelbeleving is daarentegen veranderd. De vaste tune-o-matic-brug maakt een optimale snaarpositie mogelijk voor meer vloeiend spel. Het half-resonantieprincipe, dat gebaseerd is op een centraal gewichtbesparend blok, verbetert de sustain en gaat feedback zelfs op hoge niveaus tegen. De V90 pickups, die nog steeds de retro-look zijn en het feitelijke geluid produceren, zijn ook technisch herzien.

€ 1.421,00 € 1.499,00 - € 78,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Deze semi-hollowbody archtop heeft een symmetrische dubbel cutaway. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen die onder hoge druk zijn samengeperst. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Het bovenblad en de achterkant zijn met elkaar verbonden door een fichte toonblok, dit geeft de gitaar meer sustain en het fichte reduceert het gewicht. Langs de body en f-gatten zijn decoratieve witte binding aangebracht.

Hals
Bij gitaren waarbij de hals en body met elkaar verlijmd zijn wordt vaak mahonie hout voor de hals gebruikt. Deze set-in constructie en mahonie zorgen voor een warme toonkarakter. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Het meeste ebben komt uit Afrika, Vox kiest voor de Indonesische variant. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg zijn pearloid blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een witte binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen.

Elementen
De twee soapbar voor deze Bobcat zijn gebaseerd op het originele Italiaanse ontwerp, maar qua sound iets aangepast aan de eigen van tegenwoordig. Het zijn enkelspoel elementen met Alnico magneten. Krachtig als een humbucker en harmonische rijkheid zoals een single coil. Door het gebruik van vintage-achtige magneten klinken ze helder in het hoog met mooie harmonieën. Per element een volume en toon regeling. Met de 3-standenschakelaar heb je de volgende combinaties: Hals, Hals+Midden en Brug.

Brug
Een tune-o-matic stijl brug die eenvoudig in hoogte is aan te passen door de twee wieltjes. Elke snaar kan individueel worden geïntoneerd d.m.v. een schroefje. De uiteinde van de snaren komen in het staartstuk terecht, ook deze tailpiece is in hoogte te verstellen.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Vox gitaren hebben nog een laatste controle nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Vox online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Vox gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

Datasheet

4959112197992
120 cm
60 cm
20 cm
10 kg
Datasheet
Uitvoering
Archtop semi-hollowbody
Body vorm
Archtop doublecut
Top
Gelamineerd esdoorn
Body
Gelamineerd esdoorn
Bodybinding
Kunststof wit
Mensuurlengte
25-Inch (636mm)
Hals
Mahonie uit een stuk
Halsbinding
Kunststof wit
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Blokken pearloid
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Drielaags wit-zwart-wit
Mechanieken
Grover® Vintage open
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Tune-o-matic brug & Staartstuk
Elementen
Hals: Vox® V90 Single coil & Brug: Vox® V90 Single coil
Electronica
2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in