ESP LTD VIPER-256 Elektrische gitaar Snow White
-€ 111,09 Nieuw

ESP LTD VIPER-256 Elektrische gitaar Snow White

Deze ESP LTD VIPER-256 is een elektrische gitaar in Snow white met zwarte hardware. Hij bezit veel coole aspecten van de high-end ESP EC modellen, maar dan tegen een aantrekkelijke prijs. De klassieke vormgeving is perfect voor alle soorten muziek en stijlen. De body is van mahonie en de 3-delige mahonie hals is verlijmd met de body. Daarnaast is de comfortable dunne u-vormige hals voorzien van een roasted jatoba toets met vlaginleg. Ook met de elementen zit het wel goed. Twee veel geprezen ESP Designed LH-150 humbuckers en door middel van een split functie kunnen ze ook single coil geschakeld worden.

€ 529,00 € 640,09 - € 111,09
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De Eclipse is de LP versie van ESP en LTD. Een single cutaway model met een arched top, een gewelfde bovenkant. Een mahonie body zorgt voor een warm en vol karakter, ook het  sustain is voldoende aanwezig. Een vintage detail is de ivoorkleurige kunststof binding aan de bovenkant van de body. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. Aan de achterkant van de cutaway is nog een stukje hout weggelaten zodat er meer ruimte is voor je handpalm. Een hoogglans transparant polyester coating beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Gemaakt van drie delen mahonie en zorgt voor een warm toonkarakter. Deze constructie is zeer sterk en heeft een lange levensduur. Een standaard hals kan vervormen door veroudering, temperatuurwisselingen en vocht veranderingen door de jaren heen. Een driedelige hals blijft mooi en lang prettig bespeelbaar. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck. Voor de finish gebruikt ESP LTD een hoogglans polyester finish. Op de kop zit een zwart kunststof plaatje met logo. De hals is af te stellen bij de kop, onder een afdekplaatje zit een pen en hiermee kan je hem afstellen op de juiste snaren en spanning.

Toets
Deze is gemaakt van Jatoba hout en wordt ook wel een Braziliaans kersen genoemd. Het zit qua toon, hardheid en structuur tussen esdoorn en palissander. Jatoba is goed te vergelijken met ovangkol. Dus iets meer in balans als het gaat om warmte en helderheid. De kleur neigt iets meer naar oranje-bruin net als koa. Elk stukje hout is uniek en kan dus van kleur en structuur per gitaar variëren. LTD kiest ervoor om de toets te roasteren, zodat het nog harder wordt en helderder gaat klinken. Voor de inleg zijn er pearloid vlaggen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen.

Elementen
Twee door ESP ontworpen humbuckers die zich kunnen meten met de gerenomeerde high end pickups. Ze klinken duidelijk, veel definitie en zijn zowel gescikt voor clean als agressieve vervormingen. Door de push-pull functie van de toonregeling kunnen de humbuckets als enkelspoel geschakeld worden.

Datasheet

799493264876
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
Rock-Model
Top
Geen
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
24.75-Inch (629mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Jatoba
Toetsinleg
Vlaggen pearloid
Fretten
24 X-Jumbo
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Zwart
Brug
Tune-o-matic brug & Staartstuk
Merk elementen
ESP Designed
Elementen
Hals: ESP Designed LH-150N Humbucker & Brug: ESP Designed LH-150B Humbucker
Elektronica
2x Volumeregeling, 1x Toonregeling (Push-pull) & 3-Standenschakelaar
Kleur
Wit
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in