FGN Boundary Odyssey 2 Elektrische gitaar Charcoal

FGN Boundary Odyssey 2 Elektrische gitaar Charcoal

De Boundary Odyssey 2 is een rock gerelateerde FGN gitaar en wordt in Japan gemaakt. Net als zijn duurdere modellen is hij uitgevoerd met de C.F.S. fret techniek. Hierdoor voelen de fretten gladder aan en is hij loop zuiver. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Odyssey 2 in Charcoal is voorzien van twee FGN Humbucker elementen.

€ 599,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

FGN
De fabriek FGN is vernoemd naar de hoogste berg in Japan, de Fujigen. Veel gitaristen zullen niet aan dit merk denken als je het over bekende gitaarmerken hebt. Eigenlijk wel vreemd als je weet dat ze in de jaren tachtig 14.000 gitaren per maand maakten. Dit was niet onder hun eigen naam, maar in opdracht van bekende gitaarmerken, die nog steeds gewild zijn bij de gitaarliefhebbers. Mede hierdoor beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis die nodig is om deze geweldige innovatieve gitaren te maken. FGN richt zijn pijlen op het maken van de meest hoogwaardige gitaar in uitlopende prijsklassen. 

Body
Deze heeft de vorm van een a-symetrische dubble cutaway flattop, een ST-Model solid body gitaar. Voor deze gitaar is basswood (linden) gekozen, dit toonhout is zacht en licht van gewicht en kent geen opvallende houttekening. Het klinkt eerder warm dan helder en is ideaal voor snelle solo's. Veel signature modellen van Joe Satriani en Steve Vai hebben een basswood body. De hoogglans finish beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De hals uit een stuk esdoorn voor meer stabiliteit en beter toonoverdracht. Net als bij de meeste gelijksoortige gitaren is de hals geschroefd op de body. De halspen is eenvoudig te stellen bij de kop. Hij heeft een u-model vorm, iets vleziger als een c-vorm voor meer grip en betere toon.

Toets
Het meest gebruikte hout voor een toets is palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en het is de veel voorkomen combinatie met een esdoorn hals. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Uniek is FGN's C.F.S. een techniek waar de fretten ronder in de toets zijn geplaatst voor een uiterst nauwkeurige toon zuiverheid, meer sustain en meer harmonieën.

Elementen
Twee eigen ontwikkelde shumbuckers. Met de jarenlange ervaring van FGN is het voor hun niet zo moeilijk een goed element te ontwikkelen dat zich kan meten met de bekende pickup fabrikanten. Deze set levert het geluid dat je van een allround humbuckergitaar zou verwachten, krachtig en warm. Een standaard setup 3-standenschakelaar, volume- en toonregeling.

Brug
Een speciaal door FGN ontwikkelde brug met zes verchroomde zadels. De snaren lopen door de body voor meer sustain.

Datasheet

4537239896440
110 cm
50 cm
10 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
ST-Model
Top
Geen
Body
Massief lindenhout (Basswood)
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Granadillo
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Medium C.F.S.
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Gotoh® SD91-05M
Hardware kleur
Zwart
Brug
Hardtail
Merk elementen
FGN
Elementen
Hals: FGN BH-n Humbucker & Brug: FGN BH-b Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Grijs
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in