-€ 190,00

Schecter Sun Valley Super Shredder Exotic Ziricote Elektrische gitaar

Deze Schecter Sun Valley Super Shredder heeft een tropisch karakter, voor de body in namelijk Black limba gebruikt met een Ziricote topje. Dan nog een Wenge hals en ebben toets. Volop prachtige materialen van moeder natuur. In de jaren tachtig, de beginperiode van de Metal muziek, weden veel ST-Modellen voorzien van een Floyed Rose tremolosysteem en stevige humbuckers. Schecter heeft voor deze gitaar twee humbuckers gekozen die ontwikkeld en gemaakt zijn in hun eigen Amerikaanse fabriek.

€ 1.319,00 € 1.509,00 - € 190,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De contouren van de bekende ST-Model, maar met extra comfort zones. Naast de belly cut, is er een uitsparing bij de onderste cutaway zodat de 24-ste fret beter bereikbaar is en is de plaats waar de hals op de body geschroefd is afgeschuind. Geen halsplaat, maar een directe schroefbevestiging. Zo steken er geen onnodige delen uit en is de achterkant gladjes. Een Black limba body zorgt voor een warm, vol karakter met een prachtig sustain. Black limba is qua toon te vergelijken met Braziliaans mahonie, met een beetje meer midden. Voor de bovenkant is er een prachtig stukje Ziricote aangebracht.

Hals
Hiervoor is Wenge gekozen, een zwaar houtsoort dat uiterst stabiel is. Wenge is rijk aan sustain en vol van toon. Dit gecombineerd met het ebben voor een perfecte stabiele gebalanceerde toon. Voor de verbinding met de hals is er gekozen om deze met vier schroeven met de body vast te zetten. De schroeven zijn verzonken in de body. Voor de finish gebruikt Schecter een gesatineerde polyester finish. De halspen is bij de body te verstellen door aan het wieltje te draaien, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg is er aluminium gebruikt, in de vorm van cirkels. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een compound radius fretboard, de toets heeft bij de topkam een ronding van 12" en loopt vlakker uit naar de body waar deze een radius heeft van 16". Het spelen van akkoorden doen gitaristen het liefst op een meer ronde toets, soleren en bendingen juist op een vlakkere toets. Dit is beste van twee werelden.

Elementen
Een Schecter USA Pasadena™ halselement, het eerste in Sun Valley ontworpen Schecter pickup, heeft het klankkarakter van krachtige PAF. Denk aan de "brown sound" van een goede rockband. Voor de brug is er de Schecter USA Sunset Strip™, een keramische humbucker die geschikt is voor blues, rock en metal. Hij heeft een strak laag, stevig midden zodat hij bij oversturing agressief en gebalanceerd blijft klinken.

Datasheet

810051471069
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
ST-Model
Top
Ziricote
Body
Massief black limba
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Wenge uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
41.3mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Ringen aluminium
Fretten
24 Stainless steel X-Jumbo
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Grover® Rotomatic
Hardware kleur
Zwart
Brug
Floyd Rose® 1500 Double locking tremolo
Merk elementen
Schecter
Elementen
Hals: Schecter USA Pasadena™ Humbucker & Brug: Schecter USA Sunset Strip™ Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 5-Standenschakelaar
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in