-€ 124,00 Nieuw

Schecter Nick Johnston Traditional HSS Elektrische gitaar Atomic Orange

Weer een nieuwe frisse kleur voor de populaire kleur voor de signature gitaar van Nick Johnston. Daarnaast is de ebben toets veranderd naar een mooi stuke roasted maple. Deze virtuoze gitarist uit Canadese heeft enkele jaren geleden de overstap gemaakt naar Schecter Guitars. Hij was zo onder de indruk van de kwaliteit, sound en bespeelbaarheid dat hij een Traditional gitaar moest hebben. Alleen deze Traditional heeft een HSS element configuratie. Dit is geen Amerikaans model, wat je aan de looks niet zou verwachten, maar komt uit Indonesië. Zo is hij voor veel meer gitaristen toegankelijk. Hij heeft een Atomic Orange finish met twee Schecter Diamond Nick Johnston Single Coils, Diamond '78 Humbucker, Graph Tech topkam, dunne c-vormige hals en 14"-radius hals.

€ 865,00 € 989,00 - € 124,00
Inclusief belasting
 Weer beschikbaar in Juli 2021
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Op het eerste gezicht lijkt hij op het bekendste ST-Model, maar er zijn toch verschillen. Wel is er gekozen voor elzen hout, dit heeft een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag frequenties. Het stuk waar je met je rechterarm op rust iets afgevlakt voor meer speelcomfort. Net als het middenstuk aan de achterzijde. Het punt waar de body en de hals samenkomen is afgevlakt zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De roasted maple hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. Roasted maple is een techniek waarbij het esdoorn hout een tijdje op een lage temperatuur wordt verhit zodat de cellen uitkristalliseren. Dit geeft het hout niet alleen een donkerdere tint maak ook meer stijfheid. De dunne c-vormige hals voelt gelijk vertrouwd aan. Een gesatineerde polyester finish wordt gebruikt voor de hals. Veel moderne gitaristen geven hier de voorkeur aan. Veel Schecter gitaren zonder Floyd Rose worden afgemonteerd met locking mechanieken, zo ook deze signature gitaar. Net als bij de meeste ST-Modellen is de hals met vier schroeven bevestigd aan de body. De halspen is bij de body te verstellen door aan het wieltje te draaien, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Net als de hals is dit ook roasted maple. Voor de inleg is er messing gebruikt, in de vorm van cirkels. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een vlakke 14" radius, dit maakt het opdrukken van snaren een stuk makkelijker. Kijken we bij veel andere merken dan is deze ronder, namelijk 9.5" radius.

Elementen
De twee speciaal ontwikkelde single coils worden speciaal voor deze gitaar gemaakt. Nick Johnston heeft samen met Schecter elementen ontwikkeld die passen bij zijn brede muzieksmaak. Voor meer variatie is er bij dit HSS model een Schecter Diamond '78 humbucker toegevoegd. Met de toonregeling kan je de humbucker ook single coil schakelen. Om de prijs aantrekkelijk te houden worden deze Diamond modellen in Azië gemaakt met behoud van Nick's karakter.

Datasheet

810051470321
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
ST-Model
Top
Geen
Body
Elzen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Roasted maple
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Roasted maple
Toetsinleg
Cirkels messing
Fretten
22 X-Jumbo
Slagplaat
Drielaags mint-zwart-mint
Mechanieken
Schecter Locking
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
2-Point Tremolo met zes zadels
Merk elementen
Schecter
Elementen
Hals: Schecter Diamond Nick Johnston Single coil, Midden: Schecter Diamond Nick Johnston Single coil & Brug: Schecter Diamond '78 Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 5-Standenschakelaar
Kleur
Oranje
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in