Schecter Synyster Gates Custom HT Elektrische gitaar Black w/ Silver Pinstripes
-€ 194,00 Nieuw

Schecter Synyster Gates Custom HT Elektrische gitaar Black w/ Silver Pinstripes

Synyster Gates kennen we voornamelijk van zijn zwarte gitaar met zilveren strepen en Floyd Rose tremolosysteem. Schecter heeft nu deze Custom HT uitgebracht, hierbij is de double locking tremolo vervangen is door een vaste brug van Hipshot. De contouren van deze gitaar zijn overeenkomstig van de Schecter Avenger. De eerste Custom modellen waren uitgerust met Seymour Duncan SH8 Invader humbuckers, later werd het halselement vervangen door een Sustainiac. Ook is de Invader door Seymour Duncan aangepast naar de wensen van Gates. Maar bij Schecter hebben de niet stilgezeten en ontwikkelen nu in Sun Vally Amerika weer zelf elementen, naar volle tevredenheid van Gates. En deze gitaar heeft ook een paar Schecter USA Synyster Gates Signature humbuckers.

€ 1.365,00 € 1.559,00 - € 194,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Veel gitaristen zijn dit model gitaar als het originele Synyster Gates ontwerp, maar de contouren zijn van Schecter's Avenger. De finish, Black with Silver pinstripes, is wel aan SG toe te kennen. Om voldoende sustain te genereren is de keuze voor mahonie voor de hand liggend. Daarnaast heeft het een ronde warme toon. Het deel waar je met je rechterarm op rust iets afgevlakt voor meer speelcomfort. Net als het middenstuk aan de achterzijde. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. De achterkant is volledig zwart. Een hoogglans polyester coating beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Gemaakt van drie delen mahonie met carbon versteviging voor extra stabiliteit. Dus is bestand tegen de tand des tijds. Een standaard hals kan vervormen door veroudering, temperatuurwisselingen en vocht veranderingen door de jaren heen. Een driedelige hals blijft mooi en lang prettig bespeelbaar. Hij is ultra dun van vorm, 19mm bij de eerste fret en 20mm bij de twaalfde.

Toets
Ebbenhout heeft een pittig, scherpe klank met de dichtheid van esdoorn, maar met meer brose structuur, ge-oilde poriën en een sterkere basis toon als maple. Het heeft een enorme hoeveelheid percussieve boventonen bij het gebruik van een plectrum. Kort daarna dempt de toon, maar met behoud van een lange sustain. Voor de inleg is het originele ontwerp van Synyster gebruikt, gemaakt van pearloid. Aan de zijkant van de toets is een zwarte kunststof binding waarin ook positieaanduidingen in de vorm van stippen zijn gebruikt.

Elementen
Twee Schecter USA Synyster Gates signaturen humbuckers die een waanzinnige mix vormen tussen kracht, ondersteuning, duidelijkheid en definitie! Deze nieuwe passieve krachtpatsers duwt bijna 18K met behoud van detail en dynamiek. Met behulp van drie precisie geslepen keramische magneten en voorzien van een cover waar het Syn logo in is verwerkt. Beide pick-ups zijn hand waxed ingegoten om feedback en rondzingen te elimineren, zelfs bij enorme volumes. 4-Voudige bedrading is standaard om enkelspoel schakelingen mogelijk te maken.

Brug
Het is een Hipshot Ibby HM en de snaren door de body lopen. Dit zorgt voor meer sustain en verbeterd te toonkwaliteit. Deze brug heeft individuele in hoogte te verstellen zadels en elke snaar kan perfect geïntoneerd worden door de schroef aan de achterzijde van de brug.

Mechanieken
Schecter Locking Tuners zijn voorzien van een borgpen systeem, hierdoor wordt de snaar geklemd in het mechaniek. Het voordeel is dat de snaar beter op stemming blijft en sneller te vervangen is. De overbrenging is 19:1, dus perfect te gebruiken voor exacte afstemmingen. Andere kenmerken zijn: verwijderbare knop, geschroefde bussen en een 10mm diameter mechaniekgat.

Datasheet

815447028919
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
Metal-Model
Top
Geen
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof zwart
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
SYN & Deathbat pearloid
Fretten
24 X-Jumbo
Slagplaat
Drielaags mint-zwart-mint
Mechanieken
Schecter Locking
Hardware kleur
Zwart
Brug
Hipshot® Ibby HM
Merk elementen
Schecter
Elementen
Hals: Schecter USA Synyster Gates Signature Humbucker & Brug: Schecter USA Synyster Gates Signature Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling (Push-pull) & 3-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in