Schecter Solo-II Blackjack Elektrische gitaar Gloss Black
-€ 200,00 Nieuw

Schecter Solo-II Blackjack Elektrische gitaar Gloss Black

Deze Schecter Solo-II Blackjack is bedoeld voor de agressievere muziekstijlen met een meedogenloze bite en geslepen performance. Om dit te krijgen is een combinatie van mahonie body, set-neck en Lundgren elementen nodig. Uitgevoerd in een klassieke Solo-II, dus een singlecut met arched top. Zowel de body als hals zijn afgewerkt met een ivoorkleurige binding. Zoals de naam doet vermoeden is hij zwart, hoogglans en de achterkant van de hals is gesatineerd. Andere kenmerken zijn; compound radius hals, ebben toets, pearloid strepen toetsinleg. dunne c-vormige hals met carbon versteviging, 22- X-Jumbo stainless steel fretten, Graph Tech topkam en TonePros brug met staartstuk.

€ 1.409,00 € 1.609,00 - € 200,00
Inclusief belasting
 Weer beschikbaar in Oktober 2021
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De body is opgebouwd uit twee delen massief mahonie hout die aan de doorlopende hals zijn verlijmd. Een mahonie body zorgt voor een warm en vol karakter, ook het sustain is voldoende aanwezig. De bovenkant is arched, dus afgerond aan de zijkanten voor meer speelcomfort. Hij is voorzien van een ivoorkleurige kunststof binding. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Hij bestaat uit delen mahonie hout die onderling met elkaar zijn verlijmd. Met een carbon fiber versteviging zorgt Schecter voor een uiterst stabiele hals waarbij torderen echt niet mogelijk is. Een verstelbare halspen, die te verstellen is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. Een dunne c-vormige hals is geliefd bij veel moderne gitaristen, 20mm dik bij de eerste fret en 22mm bij de twaalfde. Een gesatineerde polyester finish wordt gebruikt voor de hals. Veel moderne gitaristen geven hier de voorkeur aan.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg zijn er pearloid lijnen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen in de vorm van stippen, deze lichten op in het donker. Schecter kiest voor een compound radius fretboard, de toets heeft bij de topkam een ronding van 12" en loopt vlakker uit naar de body waar deze een radius heeft van 16". Het spelen van akkoorden doen gitaristen het liefst op een meer ronde toets, soleren en bendingen juist op een vlakkere toets. Dit is beste van twee werelden.

Elementen
Lundgren M6 is afgeleid van de M7, een humbucker voor 7-snarige gitaar, en nu dus ook voor de standaard gitaar. Niet iedere gitarist kan zich vinden op een 7-string, maar wel opzoek is naar deze sound. Deze humbuckers zijn perfect voor hardere muziek, zoals Metal. Ze zijn geoptimaliseerd voor zowel kracht als helderheid. De helderheid is zeer belangrijk voor als je de gitaar in een lagere stemming zet. Voor een cleane sound draai je de volume knop iets terug. Veel gitaristen hebben de hoogwaardige kwaliteit van Lundgren pickups ontdekt. De toonregeling heeft een push-pull functie waarmee je de humbuckers als enkelspoel kunt schakelen.

Brug
Het is een TonePros T3BT tune-o-matic brug waarbij de snaren door de body lopen. Dit zorgt voor meer sustain en verbeterd te toonkwaliteit. Deze brug heeft individuele zadels waarmee elke snaar perfect geïntoneerd kan worden. De hoogte van de brug is te verstellen door de twee bouten die in de body gemonteerd zijn.

Datasheet

810051470277
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
LP-Model
Top
Geen
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
24.75-Inch (629mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Lijnen pearloid
Fretten
22 Stainless steel X-Jumbo
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Schecter Locking
Hardware kleur
Zwart chroom
Brug
TonePros® T3BT Tune-o-matic
Merk elementen
Lundgren
Elementen
Hals: Lundgren M6 Humbucker & Brug: Lundgren M6 Humbucker
Elektronica
2x Volumeregeling, 1x Toonregeling (Push-pull) & 3-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in