Schecter C-1 FR S Blackjack Elektrische gitaar Gloss Black
-€ 229,00

Schecter C-1 FR S Blackjack Elektrische gitaar Gloss Black

Deze Schecter C-1 FR S Blackjack is bedoeld voor de agressievere muziekstijlen met een meedogenloze bite en geslepen performance. Het is een full optie model met Lundgren brugelement, Sustainiac halselement en Floyd Rose tremolosysteem. Uitgevoerd in de traditionele C-1 bodyvorm, dus met arched top. Zowel de body als hals zijn afgewerkt met een ivoorkleurige binding. Zoals de naam doet vermoeden is hij zwart, hoogglans en de achterkant van de hals is gesatineerd. Andere kenmerken zijn; compound radius hals, ebben toets, pearloid strepen toetsinleg. dunne c-vormige hals met carbon versteviging, 24- X-Jumbo stainless steel fretten, Graph Tech topkam en TonePros brug.

€ 1.590,00 € 1.819,00 - € 229,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De body is opgebouwd uit twee delen massief mahonie hout die aan de doorlopende hals zijn verlijmd. Een mahonie body zorgt voor een warm en vol karakter, ook het sustain is voldoende aanwezig. De bovenkant is arched, dus afgerond aan de zijkanten voor meer speelcomfort. Hij is voorzien van een ivoorkleurige kunststof binding. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Hij bestaat uit delen mahonie hout die onderling met elkaar zijn verlijmd. Met een carbon fiber versteviging zorgt Schecter voor een uiterst stabiele hals waarbij torderen echt niet mogelijk is. Een verstelbare halspen, die te verstellen is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. Een dunne c-vormige hals is geliefd bij veel moderne gitaristen, 20mm dik bij de eerste fret en 22mm bij de twaalfde. Een gesatineerde polyester finish wordt gebruikt voor de hals. Veel moderne gitaristen geven hier de voorkeur aan.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg zijn er pearloid lijnen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen in de vorm van stippen, deze lichten op in het donker. Schecter kiest voor een compound radius fretboard, de toets heeft bij de topkam een ronding van 12" en loopt vlakker uit naar de body waar deze een radius heeft van 16". Het spelen van akkoorden doen gitaristen het liefst op een meer ronde toets, soleren en bendingen juist op een vlakkere toets. Dit is beste van twee werelden.

Elementen
Lundgren M6 is afgeleid van de M7, een humbucker voor 7-snarige gitaar, en nu dus ook voor de standaard gitaar. Niet iedere gitarist kan zich vinden op een 7-string, maar wel opzoek is naar deze sound. Deze humbuckers zijn perfect voor hardere muziek, zoals Metal. Ze zijn geoptimaliseerd voor zowel kracht als helderheid. De helderheid is zeer belangrijk voor als je de gitaar in een lagere stemming zet. Voor een cleane sound draai je de volume knop iets terug. Veel gitaristen hebben de hoogwaardige kwaliteit van Lundgren pickups ontdekt. De toonregeling heeft een push-pull functie waarmee je de humbuckers als enkelspoel kunt schakelen.

Brug
Gebruik je de tremolo intensief, dan is de overweging om een Schecter te kiezen met een Floyd Rose. Het is een double locking tremolo, de snaren worden geklemd in de brug en bij de topkam. Deze brug heeft individuele zadels zodat elke snaar perfect geïntoneerd kan worden. Hoogte van de brug kan worden bepaald door de twee bouten in de body.

Datasheet

810051470291
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
Rock-Model
Top
Geen
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
41.3mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Lijnen pearloid
Fretten
24 Stainless steel X-Jumbo
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Grover® Rotomatic
Hardware kleur
Zwart chroom
Brug
Floyd Rose® 1500 Double locking tremolo
Merk elementen
Lundgren & Sustainiac
Elementen
Hals: Sustainiac® Humbucker & Brug: Lundgren M6 Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling, 1x Intensity, 3-Standenschakelaar, 2-Standen On-Off Sustainiac® & 3-Standen Sustainiac Mode Switch (Fundamental-Mix-Harmonic)
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in