Schecter Diamond J-4 Exotic Basgitaar Faded Vintage Sunburst
-€ 164,00 Nieuw

Schecter Diamond J-4 Exotic Basgitaar Faded Vintage Sunburst

Een prachtige basgitaar van Schecter, deze J-4 Exotic komt uit de Diamond Series en heeft een tropisch karakter, voor de body in namelijk Swamp ash gebruikt met een Zebrawood top. De prachtige strepen van het hout en de Faded vintage sunburst finish maken hem een exotische beauty. Voor de hals en toets is roasted maple gebruikt en de hals is verstevigd met een carbon halspen. EMG is verantwoordelijk voor de elementen, een LJ/SJ set. Twee actieve pickups die de klassieke J-Bass karakteristieken behouden met een breder toonbereik voor meer openheid. Ook de voorversterker is van EMG.

€ 1.135,00 € 1.299,00 - € 164,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De contouren van de bekende JB-Model. Het populaire Swamp ash is hiervoor gebruikt, dit houtsoort heeft een mooiere tekening als elzen, dus meer geschikt voor transparante finishes. Ash heeft een uitstekende resonantie over het hele klankspectrum, met een klein beetje focus op het middengebied. Voor de bovenkant is er een prachtig stukje Zebrawood aangebracht. De hals is met vijf schroeven verbonden i.p.v. de standaard vier. Dit zorgt voor een betere toonoverdracht en meer stabiliteit. Geen halsplaat, maar een directe schroefbevestiging. Zo steken er geen onnodige delen uit en is de achterkant gladjes.

Hals
Het verwarmen van hout is een relatief nieuwe techniek om het hout harder te maken en beter te laten klinken. Voor deze basgitaar gaat het om roasted maple. Hierbij wordt het esdoorn hout op een bescheiden temperatuur, gedurende een langere periode in een oven gelegd en cellen gaan kristalliseren. Dit gebrande esdoorn hout heeft bijna dezelfde klankeigenschappen als palissander. De hals is heeft een gesatineerde finish en is donkerder van kleur geworden. Een Thin-C vorm voor de hals zorgt voor veel speelcomfort. Voor de finish gebruikt Schecter een gesatineerde polyester finish. De halspen is bij de body te verstellen door aan het wieltje te draaien, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Net als de hals is dit ook roasted maple. Voor de inleg zijn er zwarte kunststof blokken gebruikt met een zwart lijntje. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een 16" fretboard radius.

Elementen
Hiervoor zijn de LJ en de SJ van EMG toegepast. De LJ in de brugpositie en de SJ in het midden. De originele EMG J Set was vanaf het begin succesvol vanwege de harmonische boventonen, punch en weinig bijgeluiden. Deze vernieuwde pickup set heeft klassieke jazz bas kenmerken met een ruimer frequentiebereik dat dimensies en helderheid toevoegt aan je basspel. Het ontwerp van EMG heeft een zeer lage weerstandsverhouding tegen inductie, wat de lage eindrespons verhoogt, terwijl de keramische staafmagneet met radius ervoor zorgt dat de toon een strakke mid-range punch behoudt met dynamische high-end respons. Of je nu met fretten of fretless speelt, live of in de studio, je krijgt een ongelooflijk vol geluid met deze bas pickups.

Brug
Schecter heeft een eigen High Mass brug ontwikkeld waar je kunt kiezen of de snaren direct achterop de brug worden vastgehouden (Topload). Maar je kan ook kiezen dat de snaren aan de achterzijde worden bevestigd (String Thru), dit geeft iets meer sustain. Maar hiervoor wel gebruik van Super Long Scale snaren.

Datasheet

0815447029329
120 cm
50 cm
10 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
4-Snarige elektrische basgitaar
Body vorm
JB-Model
Top
Zebrawood
Body
Essen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
34.0-Inch (864mm)
Hals
Roasted maple
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
38.0mm
Toets
Roasted maple
Toetsinleg
Blokken kunststof
Fretten
21 Narrow X-Jumbo
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Schecter Light-Weight
Hardware kleur
Zwart
Brug
Schecter High Mass Bass
Merk elementen
EMG
Elementen
Midden: EMG® SJ Single coil & Brug: EMG® LJ Single coil
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Blend & 2-Bands EQ
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in