Schecter PT Special Elektrische gitaar Aqua Burst Pearl
-€ 98,00

Schecter PT Special Elektrische gitaar Aqua Burst Pearl

Op zoek naar een vintage elektrische gitaar met onmiskenbare stijl en grommende toon? Dan is deze Schecter PT Special in Aqua burst pearl een goede kandidaat. Deze TE-Model heeft een moeras essen body voor een natuurlijke harmonische resonantie en de custom Diamond-pickups zorgen voor een klassieke, gespierde sound. Met de push-pull functie schakel je tussen serie- en parallelle pickconfiguratie, hierdoor krijg je toegang aan geestverruimende tonen. De gemakkelijke bespeelbaarheid van de met satijn afgewerkte, esdoorn hals en Grover Vintage mechanieken maken hem tot een gitaar die nooit meer uit je collectie zal verdwijnen.

€ 681,00 € 779,00 - € 98,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De contouren van deze PT heeft veel weg van een TE-Model, maar dan met meer comfort. Zo is de bovenkant afgerond, is er een belly cut aan de achterkant en bij de hals is hij ook afgevlakt. Rondom de kast is een crème kleurig binding aangebracht. Er is gekozen voor moeras essen hout, dit staat bekend om zijn sterke harmonieën. De gesatineerde afwerking laat het hout optimaal resoneren.

Hals
De esdoorn hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. Het geeft de gitaar extra helderheid en ondersteund de harmonieën. De dunne c-vormige hals voelt gelijk vertrouwd aan. Een gesatineerde finish is geliefd bij veel gitaristen. Net als bij de meeste TE-Model gitaren is de hals met vier schroeven bevestigd aan de body. De halspen is bij de kop te verstellen m.b.v. een inbussleutel, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en het is de veel voorkomen combinatie met een esdoorn hals. Voor de inleg zijn er parelmoeren stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een vlakke 12" radius, dit maakt het opdrukken van snaren een stuk makkelijker. Kijken we bij veel andere merken dan is deze ronder, namelijk 9.5" radius.

Elementen
Schecter ontwikkeld veel elementen zelf in Amerika, deze zijn redelijk kostbaar. Door dit Amerikaanse  ontwerp in een Aziatische fabriek te laten maken behouden ze het juiste karakter en zijn ze goedkoper. De combinatie van een Soapbar in de halspositie en een single coil bij de brug is minder voor de hand liggend, maar verrassend veelzijdig. Met de push/pull functie op de toonpotmeter kan er serie/parallel geschakeld worden. Deze elementen klinken muzikaal en beschikken over genoeg dynamiek.

Datasheet

810051471359
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
TE-Model
Top
Geen
Body
Essen
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 X-Jumbo
Slagplaat
Drielaags zwart-wit-zwart
Mechanieken
Grover® Standaard gesloten
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Vintage Style Ashtray met drie messing zadels
Merk elementen
Schecter
Elementen
Hals: Schecter Diamond V-90 Soapbar & Brug: Schecter Diamond VT-1 Single coil
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling (Push-pull) & 3-Standenschakelaar
Kleur
Groen
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in