Sterling by Music Man Jared Dines StingRay Elektrische gitaar Black
-€ 95,00 Nieuw

Sterling by Music Man Jared Dines StingRay Elektrische gitaar Black

Jared Dines heeft een Artist model bij Sterling by Music Man, een StingRay Guitar in Black. Hij is ontworpen om specifiek te voldoen aan de eisen van de techniek van de multi-getalenteerde gitarist. Tevens is dit het enige StingRay-model met 24 fretten en hot-rodded dubbele humbucker pickups. De gitaar heeft een mahoniehouten body, een harde esdoornhals met een vintage tremolobrug en goudkleuirige hardware. Plus, Dines zijn unieke ontworpen met een kill switch en een dubbele tone/volume bediening. In eerste instantie zou deze gitaar uitsluitend voor de Amerikaanse markt beschikbaar zijn, maar er zijn nu ook enkele exemplaren van de Benelux.

€ 882,00 € 977,00 - € 95,00
Inclusief belasting
 Weer beschikbaar in Oktober 2021
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Als basis is de body is van mahonie hout, dat de bas een warm karakter geeft. De ergonomisch vormgegeven body heeft veel rondingen voor extra speelcomfort. Achter waar de hals in de body komt is afgerond zodat de hoge posities probleemloos te bereiken zijn.

Hals
Deze is vervaardigd uit een stuk hard esdoorn met een verlijmde toets. Voor de toets op de hals wordt verbonden is er een verstelbare halspen aangebracht, die verstelbaar is bij de body. Net als bij de meeste Music Man instrumenten. De verbinding met de body is een zogeheten bold-on, een geschroefde verbinding. Veel merken werken met een 4-punts systeem, bij Sterling is het met vijf schroeven. Standaard mechanieken in een 4+2 opstelling. De hals is gesatineerd afgewerkt.

Toets
Net als de hals is dit van esdoorn (maple), heeft geeft de gitaar meer helderheid. Jared geeft de voorkeur aan een vlakkere 12" fretboard radius. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen.

Elementen
Jared heeft voor zijn agressievere muziekstijl krachtige humbuckers nodig, daarom zijn er door Sterling by Music Man twee hot-rodded elementen ontwikkeld. De volume- en toonregeling zijn op elkaar geplaatst om ruimte te maken voor een killer-switch.

Brug
Het is een vintage tremolo met een 2-punts systeem. Dit zorgt voor voldoende stabiliteit, zodat ontstemmen tot het minimum wordt beperkt. De hoogte van de brug is te verstellen door de twee bouten die in de body gemonteerd zijn. Elke snaar kan afzonderlijk worden geïntoneerd en op de gewenste hoogte worden gezet.

Datasheet

810002951053
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
Rock-Model
Top
Geen
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Esdoorn
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
24 Standaard
Slagplaat
Drielaags zwart-wit-zwart
Mechanieken
Sterling by Music Man Locking
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Sterling by Music Man Vintage style tremolo
Merk elementen
Sterling by Music Man
Elementen
Hals: Sterling by Music Man® Hot-Rodded Humbucker & Brug: Sterling by Music Man® Hot-Rodded Humbucker
Elektronica
1x Volumeregeling+Toonregeling, 1x Killer Switch & 3-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in