Spector Coda 4  Pro Basgitaar Black Cherry
-€ 245,00 Nieuw

Spector Coda 4 Pro Basgitaar Black Cherry

De Coda Bass uit de Pro-serie van Spector maakt gebruik van het iconische Amerikaanse elektrische basgitaar ontwerpen. Voor de body is elzen hout gebruikt met een fraai stukje quilted maple op de top. Een esdoorn hals uit één stuk met een 20 fretten en palissander toets. Uitgerust met nieuw ontworpen Spector pickups en Spector's TonePump Jr. actieve toonregelingsset, is de Coda Bass 4 Pro in staat om alles te bereiken, van klassieke, diepe tonen tot moderne, grommende definitie. Hij is ideaal voor de speler met een diepe waardering voor het verleden, maar vereist de uitvoering van een modern instrument. Deze uitvoering in hoogglans Black Cherry heeft een prachtige getekende esdoorn top.

€ 945,00 € 1.190,00 - € 245,00
Inclusief belasting
 Op voorradig
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Spector
Eind jaren zeventig, begon Stuart Spector met het bouwen van handgemaakte bassen in zijn werkplaats te Brooklyn. Samen met Ned Steinberger ontwierpen ze een revolutionaire basgitaar, de NS-1. Dit design was minder plomp en compacter dat ontwerpen tot nu toe. Het was een instrument voor de moderne bassist. Prettige rondingen en nieuwe contouren zorgen voor een subliem speelcomfort en de NS-1 werd een favoriet van veel progressieve spelers. Tot de dag van vandaag bestaat dit unieke ontwerp en in nog steeds een geliefde basgitaar van artiesten zoals: Mike Inez (Alice in Chains), Doug Wimbish (Living Colour) en Tom Doyle (Don Broco).

Body
Deze JB vormgegeven body is gemaakt van massieve elzen (Alder) houtdelen. Dit toonhout behoort tot de meest gebalanceerde houtsoorten. Diep laag, vol midden en sprankelend hoog. Elzen staat bekend zijn volle sound is het een echte allrounder. De nerven zijn minder spectaculair qua tekening, dus kiest Spector voor een gevlamde esdoorn top voor een luxe uitstraling. De transparante hoogglans finish beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf. De hoorns zijn meer afgerond, het deel waar je met je arm rust en aan de achterkant van de taille zijn comfortabeler.

Hals
Gemaakt van uit een stuk esdoorn en is met vier schroeven aan de body bevestigd, de zogeheten bolt-on verbinding. De hals is af te stellen bij de kop, d.m.v. een sleutel. Hiermee kan je hem afstellen op de juiste snaren en spanning.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een meer open structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en het is de veel voorkomen combinatie met een esdoorn hals. Voor de positie aanduidingen zijn standaard stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen.

Elementen
Spector heeft gekozen om hun eigen ontwikkelde elementen te gebruiken en in dit geval met twee Alnico JB stijl single coils. De Spector TonePump Jr. is een actieve toonregeling met een treble boost/cut en een bass boost/cut. Per element is er een volumeregeling.

Datasheet

838164004714
120 cm
10 cm
50 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
4-Snarige elektrische basgitaar
Body vorm
JB-Model
Top
Gevlamd esdoorn
Body
Elzen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
34.0-Inch (864mm)
Hals
Esdoorn (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
38.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Zwart
Brug
Spector Aluminum Locking
Merk elementen
Spector
Elementen
Midden: Spector® J-Style Split coil & Brug: Spector® J-Style Single coil
Elektronica
2x Volumeregeling, 1x Bass Boost/Cut & 1x Treble Boost/Cut
Kleur
Rood
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in