Alhambra 3F Flamenco gitaar

Alhambra 3F Flamenco gitaar

De Alhambra 3F heeft prachtige zingende tonen met een mooie helderde hoog, helderder als een traditionele klassieke gitaar. Een onderscheidende en plezierige klank die niet gaat vervelen. Door het gebruik van massief fichte houtdelen voor hef bovenblad zal de klank in de loop van tijd steeds beter worden. Voor de zijkant is gelamineerd sycramore gebruikt, een houtsoort dat te vergelijken is met esdoorn. De snaaractie is relatief laag en daardoor makkelijk te bespelen. Dit is nodig om snel van positie te wisselen bij snelle flamenco muziekstukken.

€ 559,00
Inclusief belasting
 Niet op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Alhambra gitaren staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit. Ondanks de lage prijs heeft de 3F de felheid en de percussieve eigenschappen die horen bij een echte flamencogitaar. Hij is door de spectaculaire prijs/kwaliteit verhouding het perfecte instapmodel voor de aanstormende flamencogitarist.

Bovenblad: Massief Duits Fichte
Er zijn verschillende soorten fichte zoals Sitka Spruce en Engelmann Spruce, deze komen voornamelijk uit Amerika en Canada. Het Europees Fichte lijkt vrij veel op het lichte Engelmann Spruce en wordt voornamelijk op de betere klassieke gitaren gebruikt. De fijne houtnerf zorgt ervoor dat het bovenblad goed kan resoneren en dat is bevorderlijk voor de toonkwaliteit.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Sycramore
Meestal bestaat gelamineerd Sycramore uit drie lagen hout die worden geperst tot een laag. Hierdoor is het makkelijk te verwerken en goedkoper als massief hout. Als basis is het een hardhout met dichte structuur. Licht van toon, direct en minder rijk aan sustain. Ook omdat sycramore goed door de mix snijdt is het dus goed hoorbaar op het podium en minder gevoelig voor rondzingen. 

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste klassieke gitaren zijn er geen posities aanduidingen aangebracht.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft. 

Element
Standaard wordt hij zonder elektronica geleverd, maar het is wel een optie. Vanuit de fabriek kunnen er verschillende soorten Fishman elementen worden ingebouwd. Voor meer informatie kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Datasheet

ALH-3F
102 cm
13 cm
46 cm
3 kg
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
MRF vorm
Body
Gelamineerd sycramore
Bodybinding
Hout palissander
Rosette
Standaard
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Sapele (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
52.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Geen
Fretten
19 Standaard
Slagplaat
Transparant
Mechanieken
Deluxe open
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Palissander
Electronica
Geen
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in