Alhambra 5P-CW-E8 Klassieke gitaar

Alhambra 5P-CW-E8 Klassieke gitaar

De Alhambra 5P-CW-E8 heeft een zeer comfortabele hals constructie. Hij is maar 50mm breed en daardoor gemakkelijk bespeelbaar. De gitaar heeft een topklasse element: De Fishman Flex M Blend. Dit element combineert een sensor onder het kambeentje met een mini condensator. De beide signalen kunnen gemixt worden tot een zeer natuurlijke klank. Een top instrument om samen te spelen met andere muzikanten. De gitaar heeft een warme, rijke toon.

€ 1.229,00
Inclusief belasting
 In bestelling (Levertijd nog niet bekend)
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Palissander
Gelamineerd palissander wordt vaak gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. Het is makkelijker te bewerken en goedkoper. Vaak bestaat het uit drie lagen waarvan de buitenste fineer laag met de mooiste tekening. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Hoewel de tooneigenschappen van gelaagd hout minder complex zijn dan massief hout kan het voor podium gitaren voordelig werken. De kans op rondzingen wordt namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets: Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft. 

Element
Vanaf de Alhambra fabriek zit er een Fishman Flex M Blend systeem in. Het is een tweevoudig systeem die zowel gitaargeluid opneemt via een microfoon en/of piëzo brugstrip. Doordat er een balans regeling is tussen deze twee systemen bepaal je zelf het karakter en kan je eenvoudig eventuele gevoelige punten voor rondzingen beperken. Door dit alles klinkt de gitaar uitversterkt zeer natuurlijk. Aan de zijkant van de body zit de voorversterker met volumeregeling, toonregeling, blendregeling en stemapparaat.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alhambra producten.

Datasheet

2100000044535
102 cm
13 cm
46 cm
3 kg
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Concert 12-Fret Cutaway
Top
Massief ceder
Bracing
Classical 5
Body
Gelamineerd palissander
Bodybinding
Hout palissander
Rosette
Standaard
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
50.0mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Geen
Fretten
19 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Deluxe open
Hardware kleur
Goudkleurig
Electronica
Fishman® piëzo met Microfoon en Flex M Blend Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in