DR Strings RPL-10 Snaren Rare Extra Lite

DR Strings RPL-10 Snaren Rare Extra Lite

De RPL-10 van DR Strings zijn geschikt voor een akoestische gitaar, deze Rare hebben een Extra Lite dikte (10-48). Door de iets lage spanning zijn ze makkelijk te bespelen.

€ 11,95
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

DR Strings Rare staalsnarige gitaarsnaren hebben een lagere spanning. De fosfor brons omwinding gaat over een zeshoekige kern. Deze Rare Phosphor-Bronze snaren hebben een vettere, hardere en diepere klank, ook in het laag klinken ze rijker. Deze RPL-10 set heeft een Lite dikte (10-48).

Veel akoestische gitaren worden standaard geleverd met een 0.012" dikte. Hoe dikker de snaar, hoe voller de toon en meer volume. Dit setje begint met een 010, de dunste voor akoestisch gitaar. Speelt je gitaar zwaar of gaat het benden moeilijk, dan zijn deze dunne snaren een goede oplossing. Het wijzigen van snaardikte kan invloed hebben op de afstelling van de gitaar. In een enkel geval zal de halspen iets losser moeten.

Tips zodat je snaren langer mee gaan:

  1. Was voor het spelen je handen. Zouten en zuren op je vingers tasten de snaren aan.
  2. Maak na het spelen de snaren schoon met een droge doek of speciale reinigingsdoekjes (Big Bends String Wipes)
  3. Maak de toets goed schoon voordat je nieuwe snaren op je gitaar zet en behandel hem na met olie (Music Nomad F-One Oil).
  4. Behandel een paar keer per jaar de fretten met een polish (Music Nomad Frine), gladde fretten voorkomen beschadigingen aan snaren.

Datasheet

600781000772
2 Items