Snaren voor Akoestische gitaar met dikte 010 | Extra Light

Akoestische snaren met een 010 dikte behoren tot de dunste snaren die je op een staalsnarige akoestische gitaar kunt zetten. De meeste fabrikanten noemen deze dikte -Extra Light-, veel speelcomfort en minder volume. Met deze dunne snaren kan je gemakkelijk bends maken en het indrukken op de toets gaat ook zeer gemakkelijk. Let wel op dat veel gitaarbouwers 012 als standaard dikte gebruiken. Het kan dus zijn dat je gitaarhals iets losser gezet zou moeten worden. 

Snaren voor staalsnarig akoestisch gitaar worden gemaakt met verschillende materialen. Van oudsher zijn het bronze snaren, dit is een legering van 80% koper en 20% tin. De klank hiervan is helder. Fosfor brons heeft een warmer karakter. Een groot aantal merken maken snaren met een coating, dit zorgt voor een langere levensduur en langer het gevoel alsof ze nieuw zijn. Er worden verschillende coating technieken gebruikt en daardoor heeft elk type snaar zijn een eigen toonkarakter.

Advies nodig? Wij kunnen u altijd een tip geven voor de juiste spaarkeuze van uw instrument.

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »