• Sterling by Music Man RAY34 Basgitaar Black
  • Sterling by Music Man RAY34 Basgitaar Black
  • Sterling by Music Man RAY34 Basgitaar Black
  • Sterling by Music Man RAY34 Basgitaar Black
  • Sterling by Music Man RAY34 Basgitaar Black
  • Sterling by Music Man RAY34 Basgitaar Black
  • Sterling by Music Man RAY34 Basgitaar Black

Sterling by Music Man RAY34 Basgitaar Black

Deze Sterling RAY34-BK is misschien wel de beste betaalbare oplossing voor een zwarte Music Man Stingray Bass. Matching headstock en zwarte slagplaat.
Artikelnummer:
RAY34BK
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€949,00 .
Incl. btw
Model: 4-Snarige elektrische basgitaar
Body: Afrikaans mahonie
Mensuurlengte: 864mm
Hals: Esdoorn (Geschroefd 6-Punts)
Halsvorm: Standaard
Halsbinding: Geen
Halsbreedte: 43mm bij topkam
Toets: Palissander
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 21 Medium
Elementen: 1x Alnico Humbucker
Electronica: Master volume & 3-Bands actieve voorversterker
Slagplaat: Zwart (3-Lagen)
Brug: Standard Sterling Bridge
Mechanieken: Open gear
Hardware kleur: Verchroomd
Kleur: Black
Afmetingen: Totale lengte: 1155mm, Body lengte: 497mm & Body breedte: 345mm
Accessoires: Deluxe Sterling by Music Man Bag
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Sterling by Music Man Ray34 basgitaar is een regelrechte kopie van de 4-snarige Stingray Bass in Black. Hij heeft een een rosewood toets, matching colour headstock en zwarte slagplaat. Dit iconische -no nonsense- ontwerp basgitaar heeft een 3-band voorversterker gekoppeld aan de humbucker. Hierdoor krijg je die mooie diepe lage frequenties waar de Stingray Bass om bekend staat. Music Man staat al jaren aan top als het gaat om kwaliteit instrumenten. Ze zitten daarom vaak in de hogere prijsklasses. Nu is er Sterling by Music Man, originele Music Man modellen in een lager prijssegment. De basgitaren worden in het verre oosten gebouwd onder toezicht van Music Man. Deze basgitaar wordt geleverd met originele hoes.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Sterling by Music Man producten.

Body
Het originele model uit Amerika heeft een essen, bij deze SBM is het mahonie. De contouren van de body zijn iets comfortabeler. Zo is de bovenkant iets schuiner, wat prettiger voor de positie van je arm. En een belly cut, een uitsparing aan de achterzijde.  De hoogglans polyester lak beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Sterling by Music Man maakt gebruik van esdoorn hout voor de hals. Hij is uit één stuk, voor het aanbrengen van de halspen is er een gleuf in gevreesd. De hals heeft een gesatineerde finish ondergaan, niet origineel, maar wel de voorkeur van menig bassist. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning. Er zijn zes schroeven gebruikt om de hals aan de body te bevestigen, dit geeft meer stabiliteit en meer sustain.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en het is de veel voorkomen combinatie met een esdoorn hals. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Een traditionele 9.5" radius toets zullen de meeste bassisten als prettig ervaren.

Elementen
De Stingray Bass was de eerste productie basgitaar met actieve toonregeling. Een 9-volts batterij is in de body geplaatst en aan de achterzijde zit een kunststof compartiment waardoor hij eenvoudig te vervangen is, mocht hij leeg zijn. De drievoudige toonregeling is simpel en doeltreffend (treble, mid en bass). Hoge tonen en bassen kunnen geregeld worden. De volume knop gaat van 0 tot 10. De 3-voudige toonregeling werkt met een centre point, een midden stand. Dus -5, middenstand is neutraal en +5. Met de Alnico humbucker en doeltreffende toonregeling ontstaat er een pallet aan sounds, waaronder de bekende knorrende bass.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle basgitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Een basgitaar kan in de fabriek aan alle kwaliteit controles voldoen, maar voordat ze bij ons aankomen hebben ze al een hele reis achter de rug waar iets mis gegaan kan zijn. Elke basgitaar wordt bij binnenkomst gecontroleerd en nog een keer als hij bij ons vertrekt. Voldoet een basgitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een basgitaar aan moet voldoen. We verkopen al sinds 2009 Sterling by Music Man, het begin van SBM, dus hebben de meeste modellen in onze handen gehad.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »