• Tanglewood Crossroads O Akoestische gitaar Whiskey Barrel Burst Satin
  • Tanglewood Crossroads O Akoestische gitaar Whiskey Barrel Burst Satin
  • Tanglewood Crossroads O Akoestische gitaar Whiskey Barrel Burst Satin

Tanglewood Crossroads O Akoestische gitaar Whiskey Barrel Burst Satin

Tanglewood Crossroads O Akoestische gitaar Whiskey Barrel Burst Satin
Artikelnummer:
TWCRO
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€129,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Gelamineerd mahonie
Bracing: Standaard
Zij- & Achterkant: Gelamineerd mahonie
Bodybinding: Geen
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Tech Wood
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: Tech Wood
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Geen
Afmetingen: Totale lengte: 1027mm, Body onder: 380mm, Body boven: 290mm, Body midden: 240mm, Body dikte: 100mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Whiskey barrel burst satin
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De eerste keer dat wij op de Crossroads gitaar speelde en toen de prijs hoorde, schrokken we. Onmogelijk deze prijs voor zo'n goed klinkende gitaar, doe ook nog eens lekker speelt. Natuurlijk klinken gitaren met massief houten bovenbladen mooier, maar die zijn vaak dubbel in prijs. Hij heeft zelfs oliebad mechanieken, wat de gitaar makkelijk doet laten stemmen. De "O" van dit model staat voor Orchestra, een folk model akoestische gitaren, die iets compacter is dan de populaire Dreadnought. Een meer gebalanceerd toon en vanwege zijn compactere bouw voor veel gitaristen een prettig spelend instrument. Nog iets over zijn uiterlijk, deze is minder traditioneel. De gelamineerde mahonie houtdelen zijn gesatineerd en het bovenblad is donker sunburst, Tanglewood noemt het Whiskey barrel burst satin. Lijkt soms wat vlekkerig, maar dat geeft de gitaar een levendig karakter.

Kast
In dit prijssegment is het niet mogelijk dat er massief hout wordt gebruikt voor het bovenblad. Deze is dus van gelamineerd mahonie, dat een relatief warm karakter heeft. Alle delen zijn koud met elkaar verbonden, dus geen bindingen langs de body. Aan de onderkant en bij de hak van de hals zit een knoppen voor een gitaarband.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Een standaard c-vormige hals speelt voor de meeste gitaristen lekker en zorgt voor voldoende stabiliteit.

Toets
Lignum Rosa, dit is geen palissander, maar een kwartiers gezaagd laminaat van hout. Het wordt ook wel Tech Wood genoemd. Het is een witte harde houtsoort wat een natuurlijke verkleuring heeft ondergaan en d.m.v. compressie heeft het dezelfde dichtheid en hardheid als palissander gekregen. Alleen een kenner ziet dat dit geen palissander is. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie.

Orchestra
In de volksmond is de Orchestra een Folk gitaar en in de professionele wereld een 0M-Style gitaar. Er zijn veel overeenkomsten met de Auditorium, maar de body is meestal iets dikker. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspeel van verschillende akoestische instrumenten. Dit formaat is ook erg populair onder de dames

Tanglewood
De roots van Tanglewood liggen in Engeland, waar het nog steeds één van de beste verkopende merken is op het gebied van akoestische gitaren. Dit komt omdat ze een assortiment gitaren maken met een uitzonderlijke kwaliteit, veel gelijksoortige instrumenten worden normaal in een hoger prijsniveau gevonden. Tanglewood heeft een enorm assortiment, maar een deel daarvan zal echt aanslaan in Nederland. De meeste gitaren hebben wij getest en vergeleken met andere gitaren in ons assortiment. We hebben gekozen voor deze selectie, maar bent u opzoek naar een andere uitvoering of model kunnen wij voor u informeren naar de mogelijkheden.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Tanglewood gitaren hebben nog een laatste control nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Tanglewood online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Tanglewood gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »