• Tanglewood Discovery DBT DLX SFCE EB Akoestische gitaar Natural
  • Tanglewood Discovery DBT DLX SFCE EB Akoestische gitaar Natural
  • Tanglewood Discovery DBT DLX SFCE EB Akoestische gitaar Natural

Tanglewood Discovery DBT DLX SFCE EB Akoestische gitaar Natural

Tanglewood Discovery DBT DLX SFCE EB Akoestische gitaar Natural
Artikelnummer:
DBTDLXSFCEEB
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€319,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Gelamineerd ebben
Bracing: Standaard
Zij- & Achterkant: Gelamineerd ebben
Bodybinding: Wit/zwart kunststof en esdoorn
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Esdoorn
Toets: Eboncore™
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: Zwart walnoten
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Tanglewood TW-EX4
Afmetingen: Totale lengte: 984mm, Body onder: 381mm, Body boven: 276mm, Body midden: 230mm, Body dikte: 102mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Natural
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Op zoek naar een exotisch uitziende akoestische gitaar met element voor een zacht prijsje? Denk dan eens aan deze Tanglewood Discovery, een Super Folk model met cutaway en element om hem uit te versterken of te gebruiken voor recording. Vanwege zijn prijsklassen zijn er voor de body geen massieve houtdelen gebruikt, maar dat wil niet zeggen dat deze gitaar slecht klinkt, in tegendeel zelfs. Je zou verwachten dat het bovenblad van massief hout zou zijn. Massief hout geeft een gitaar meer dynamiek. Voorzien van oliebad mechanieken, wat de gitaar makkelijk doet laten stemmen. De "SFCE" van dit model staat voor Super Folk Cutaway Electric, een in populariteit winnende akoestisch gitaar. Hij speelt uitermate prettig en door zijn iets compactere bodyvorm geschikt voor iedere gitarist. Er zijn verschillende uitvoering van de Discovery DBT DLX SFCE, dit is de EB (Ebony) editie. De body bestaat uit gelamineerde ebben houtdelen dat hem die exotische look geeft. Om de fraaie houttekening te versterken heeft hij een hoogglans finish.

Kast
Ebben is een relatief duur houtsoort en in massieve delen voor de body van een gitaar klinkt het niet optimaal. Tanglewood wil deze gitaar betaalbaar en exotisch houden, dus zijn de houtdelen gelamineerd. Zo behoud je de looks en klinkt de gitaar minder helder. Het grillige patroon van ebben varieert van donker bruin tot zwart. Alle delen van de body zijn met esdoorn bindingen met elkaar verbonden. Aan de onderkant en bij de hak van de hals zit een knoppen voor een gitaarband.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Een standaard c-vormige hals speelt voor de meeste gitaristen lekker en zorgt voor voldoende stabiliteit.

Toets
Eboncore, dit is geen ebben, maar een composiet materiaal wat veel overeenkomsten heeft met ebben. Het ziet er bijna hetzelfde uit, heeft dezelfde klankeigenschappen en voelt zelfs als ebben. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie.

Super Folk Cutaway
Hij is compacter als een Dreadnought, daarom iets minder rijk aan bassen, maar biedt meer speelcomfort. Door de cutaway zijn de hogere posities makkelijker te bereiken. Hij kan ook worden aangesloten op een akoestische gitaar versterker, omdat Tanglewood een element met voorversterker heeft ingebouwd.

Tanglewood
De roots van Tanglewood liggen in Engeland, waar het nog steeds één van de beste verkopende merken is op het gebied van akoestische gitaren. Dit komt omdat ze een assortiment gitaren maken met een uitzonderlijke kwaliteit, veel gelijksoortige instrumenten worden normaal in een hoger prijsniveau gevonden. Tanglewood heeft een enorm assortiment, maar een deel daarvan zal echt aanslaan in Nederland. De meeste gitaren hebben wij getest en vergeleken met andere gitaren in ons assortiment. We hebben gekozen voor deze selectie, maar bent u opzoek naar een andere uitvoering of model kunnen wij voor u informeren naar de mogelijkheden.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Tanglewood gitaren hebben nog een laatste control nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Tanglewood online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Tanglewood gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »