• Tanglewood Union SFCE Akoestische gitaar Natural Satin
  • Tanglewood Union SFCE Akoestische gitaar Natural Satin
  • Tanglewood Union SFCE Akoestische gitaar Natural Satin

Tanglewood Union SFCE Akoestische gitaar Natural Satin

Tanglewood Union SFCE Akoestische gitaar Natural Satin
Artikelnummer:
TWUSFCE
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€289,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief mahonie
Bracing: Standaard
Zij- & Achterkant: Gelamineerd mahonie
Bodybinding: Wit/zwart kunststof en esdoorn
Rosette: Esdoorn
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Esdoorn
Toets: Eboncore™
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: Black walnut
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Tanglewood TW-EX4
Afmetingen: Totale lengte: 984mm, Body onder: 381mm, Body boven: 276mm, Body midden: 230mm, Body dikte: 102mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Natural satin
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Veel bekende merken die in dit prijssegment gitaren hebben kinken al snel metalig, de Union SFCE van Tanglewood niet. De Union serie akoestische gitaren kenmerken zich door het gebruik van mahonie hout. Massieve delen voor het bovenblad en gelamineerde delen voor de rest van de kast. Een uiterst vriendelijk geprijsde gitaar met een klankkwaliteit die in een hoger segment thuis hoort. Voorzien van oliebad mechanieken, wat de gitaar makkelijk doet laten stemmen. De "SFCE" van dit model staat voor Super Folk Cutaway Electric, een compactere gitaar met een gebalanceerd toonkarakter en intern element om het aan te sluiten op een versterker. Iets wat de gitaar siert is de positief vormgegeven brug, dit komt omdat de uiteinden naar boven wijzen. Een gitaar met een glimlach. Hij is volledig gesatineerd afgewerkt zodat het hout optimaal kan resoneren.

Kast
Mahonie is een veel gebruikte houtsoort met een warm toonkarakter. Voor het bovenblad heeft Tanglewood gekozen voor twee massieve mahonie houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Dit is sterk en levert uitstekende warme klankeigenschappen op. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Langs de body lopen kunststof en esdoorn houten bindingen. Aan de onderkant en bij de hak van de hals zit een knoppen voor een gitaarband.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Een standaard c-vormige hals speelt voor de meeste gitaristen lekker en zorgt voor voldoende stabiliteit.

Toets
De meeste gitaarmerken zijn op zoek naar een duurzaam alternatief voor palissander, Tanglewood kiest voor Eboncore™, een nieuw materiaal dat te vergelijken is met ebben. Naast veel cosmetisch overeenkomsten heeft het ook het toonkarakter van dit tropische hardhout. Eboncore™ fingerboard zorgt voor een betere stabiliteit van de hals en de fretten zitten strakker in de toets zodat de intonatie en bespeelbaarheid naar een hoger level gaat. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie.

Orchestra Cutaway
In de volksmond is de Orchestra een Folk gitaar en in de professionele wereld een 0M-Style gitaar. Bij dit model is er een cutaway toegevoegd, zo zijn de hogere posties makkelijker te bereiken. Er zijn veel overeenkomsten met de Auditorium, maar de body is meestal iets dikker. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspeel van verschillende akoestische instrumenten. Dit formaat is ook erg populair onder de dames.

Tanglewood
De roots van Tanglewood liggen in Engeland, waar het nog steeds één van de beste verkopende merken is op het gebied van akoestische gitaren. Dit komt omdat ze een assortiment gitaren maken met een uitzonderlijke kwaliteit, veel gelijksoortige instrumenten worden normaal in een hoger prijsniveau gevonden. Tanglewood heeft een enorm assortiment, maar een deel daarvan zal echt aanslaan in Nederland. De meeste gitaren hebben wij getest en vergeleken met andere gitaren in ons assortiment. We hebben gekozen voor deze selectie, maar bent u opzoek naar een andere uitvoering of model kunnen wij voor u informeren naar de mogelijkheden.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Tanglewood gitaren hebben nog een laatste control nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Tanglewood online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Tanglewood gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »