• Vintage V52BS Elektrische gitaar Butterscotch

Vintage V52BS Elektrische gitaar Butterscotch

Vintage V52BS Elektrische gitaar Butterscotch
Artikelnummer:
V52BS
Levertijd:
In bestelling (3-5 Werkdagen levertijd)
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€410,00 €329,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige elektrische gitaar
Body: Amerikaans elzen
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Esdoorn
Halsvorm: Standaard
Halsbinding: Geen
Halsbreedte: 42.5mm bij topkam
Toets: Esdoorn
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 22
Elementen: Brug: Wilkinson® WVOB Alnico Single Coil; Hals: Wilkinson® WVTN Alnico Single Coil
Electronica: Volumeregeling, Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Slagplaat: Zwart
Brug: Wilkinson® WTB intoneerbaar met drie messing zadels
Mechanieken: Wilkinson® Deluxe WJ55S
Hardware kleur: Verchroomd (Verouderd)
Kleur: Butterscotch
Afmetingen: Totale lengte: 990mm, Body onder: 320mm, Body boven: 280mm, Body midden: 228mm & body dikte: 45mm
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Als basis voor deze Vintage V52BS heeft de moeder van de elektrische gitaar als voorbeeld gefungeerd. Het een single cutaway solid body flat top elektrische gitaar en uitgevoerd in Butterscotch. Een iconische gitaar met twee enkelspoel elementen. Door het gebruik van Amerikaans elzen en een esdoorn uit één stuk behoort deze Vintage, in zijn segment, tot de beste replica's van dit moment. Trev Wilkinson kiest voor kleine aanpassingen om het speelgenot te vergroten en de klank te optimaliseren. Zo hebben de messing brugzadels een correctie ondergaan zodat de snaren beter intoneren. Veel hardware en elementen zijn van Wilkinson, en maken hem tot een succesvolle gitaar. De afwerking, toon en bespeelbaarheid zijn in dit prijssegment van een buitengewoon hoog niveau. Speciale Wilkinson Alnico elementen zijn voor deze V52BS gebruikt om de traditionele toon te behouden.

Vintage
Het concept achter Vintage® gitaren is om een traditioneel uitziende gitaar betaalbaar te houden, die ook nog eens goed van kwaliteit is. Goede afwerking en hoogwaardige onderdelen zijn punten die Trev Wilkinson hoog in het vaandel heeft staan. Trev is de ontwerper van dit merk en zijn jarenlange ervaring in de gitaarbusiness helpt hem hierbij. Vintage maakt veel gebruik van Wilkinson®-designed hardware. Het wiel niet opnieuw uitvinden, maar met de bestaande kennis naar de juiste fabrieken gaan. Kan er iets verbeterd worden, dan staat Trev daar natuurlijk voor open. Opzoek naar een betaalbaar alternatief voor een onbetaalbare klassieker, Vintage Guitars is het antwoord.

Body
Deze heeft de vorm van een single cut flattop, een solid body gitaar met enkele cutaway. De zijkanten zijn net als het origineel niet afgerond. Natuurlijk zijn er overeenkomsten met het TE-Model van Leo Fender. De keuze voor een elzen is dan ook logisch, het heeft een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag toonbereik. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De esdoorn hals is uit één stuk, voor de halspen is er aan de achterkant van de hals een gleuf gevreesd, die weer is opgevuld met een donker en harder houtsoort. Het geeft de gitaar extra helderheid en ondersteund de harmonieën, de twang. Een getinte hoogglans polyester finish is gebruikt voor die echte klassieke look. Bij originele modellen moet je de hals van de body schroeven om de pen te stellen. Trevor Wilkinson kiest de eenvoudigere weg door de aansluiting bij de kop te houden, wat tegenwoordig de standaard is bij elektrische gitaren.

Toets
Een esdoorn toets zien we meestal bij TE-Model gitaren, het geeft de gitaar iets meer helderheid als palissander. Esdoorn is licht van kleur. Voor de inleg zijn er zwarte kunststof stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen.

Elementen
Twee Wilkinson® single coils die beide Alnico-V magneten hebben. Replica's van gelijksoortige elementen uit de begin jaren vijftig. Ook is er rekening gehouden op de invloed van het magnetisch veld dat door de brug wordt veroorzaakt. Het zijn exact nagemaakt volgens de specificaties uit die periode. Het WVOB brugelement geeft dat echte droge, bijtende en resonerende 50's Rock 'n Roll sound. Het halselement, de WVTN, heeft die tang die gebruikt wordt voor Country, Blues en zelfs Jazz muziek. Schakelen tussen de elementen gebeurt met een 3-standenschakelaar.

Brug
Net als het origineel een brug haar het element in vast wordt gezet en waar de snaren over drie zadels lopen. De brug heeft een opstaande rand en heeft daardoor een bijnaam gekregen, the ashtray. Trevor Wilkinson heeft deze drie messing zadels een correctie gegeven zodat ze veel beter te intoneren zijn. De snaren lopen door de body voor meer sustain. Het hardware heeft een iets verouderde indruk.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Vintage gitaren hebben nog een laatste control nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Vintage online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Vintage gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »