Boss AD-2 Acoustic Preamp
Sale! -€ 25,00

Boss AD-2 Acoustic Preamp

Gitaristen die op een akoestisch versterkte gitaren spelen kunnen met de AD-2 Acoustic Preamp een natuurlijke sound van studiokwaliteit ervaren wanneer ze op een podium spelen. Dit compacte pedaal is uitgerust met een geavanceerde Boss-klankgenerator en beschikt, in tegenstelling tot wat zijn kleine afmetingen en intuïtieve interface misschien doen vermoeden,  over een gesofisticeerde processorkracht. Acoustic Resonance reproduceert de complexe resonantiekarakteristieken van je unplugged-gitaarsound. Ambience voorziet professioneel klinkende reverb, die specifiek voor de akoestische gitaar geoptimaliseerd werd.

€ 109,00 € 134,00 - € 25,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De AD-2 heeft tevens essentiële podiumtools aan boord; zoals een notch filter voor feedbackcontrole, een gebalanceerde DI out voor een rechtstreekse verbinding met een P.A. én een handige mute-functie voor het stemmen en switchen van gitaren.

 • Akoestisch versterkte gitaarvoorversterker met geavanceerde BOSS-soundprocessing
 • Gesofisticeerde ingebouwde klankverwerking met meerdere aan elkaar gelinkte parameters, toegankelijk via eenvoudige voetpedaalbediening
 • Acoustic Resonance reproduceert de complexe resonantiekarakteristieken van een unplugged akoestische gitaar
 • De Ambience-knop voorziet een brede waaier aan reverb-effecten van studiokwaliteit, voor het optimaliseren van de akoestische gitaarklank
 • Notch filter voor instant feedbackreductie
 • Klassieke uitgang voor connectie met een akoestische gitaarversterker en een gebalanceerde DI output voor een directe verbinding met een P.A.
 • Soundmute-functie voor het switchen tussen verschillende gitaren op het podium
 • Vijf jaar Boss-garantie

Neem Je Akoestische Natuurlijke Klank mee naar het Podium

De unieke klank van een akoestische gitaar ontstaat door de complexe interactie tussen de sounds uit de body, nek, snaren en andere elementen. En als je speelt met verschillende technieken, wisselende dynamiek en meer, dan verandert die interactie voortdurend. Er komt dus heel wat bij kijken om die rijke houtachtige klank waar we zo van houden te produceren. Spijtig genoeg kunnen de standaard under-saddle/piezo pick-ups waar de meeste podiumgitaren mee uitgerust zijn, die complexe resonanties niet reproduceren. Het Acoustic Resonance-effect van de AD-2 lost dat probleem op, door het ingangssignaal te analyseren terwijl je speelt. Daarna wordt er geavanceerde processing toegevoegd om de natuurlijk evoluerende toon van een akoestische gitaar te reproduceren. De bediening verloopt via één knop, die meerdere parameters in de AD-2 tegelijkertijd aanpast, om zo de perfecte klankbalans in te kunnen stellen die bij eender welke stijl past: van delicate vingerplukken tot intens getokkel.

DI Output en Feedback Killer

De AD-2 bevat twee onafhankelijke outputs voor extra performanceflexibiliteit. Verbind de Output jack met je akoestische versterker of podiummonitor, en gebruik de Line Out om rechtstreeks een gebalanceerd signaal naar de P.A.-mixer uit te sturen. Het is zelfs mogelijk om het Ambience-effect uit te schakelen in het Line Out-signaal, waardoor de P.A.-geluidstechnicus de mogelijkheid krijgt om eigen reverb toe te voegen op de mengtafel. En wanneer je op het podium met feedbackproblemen geconfronteerd wordt, dan maakt de ingebouwde notch filter van de AD-2 daar komaf mee. Van zodra je het beruchte gerommel hoort opkomen, draai je gewoon aan de Notch-knop tot de feedback terug verdwijnt. Zo eenvoudig is het!

Verrijk Je Gitaarklank met Reverb van Professionele Kwaliteit

Nadat je Acoustic Resonance gebruikt hebt om de natuurlijke, intieme klank van je gitaar terug tot leven te brengen, kun je nog meer diepte en dimensie toevoegen via reverb. De finale klank zal er nog beter door klinken. Met het Ambience-effect van de AD-2 is het mogelijk om reverb van studiokwaliteit op te roepen die past bij eender welke speelstijl en –omgeving. In tegenstelling tot standaard reverb – die de klank van een akoestische gitaar kan verstikken – zijn de BOSS-algoritmes van de AD-2 geoptimaliseerd voor gitaar, en produceren ze een rijke en diepe ruimtelijkheid, die perfect de toon van je instrument aanvult. Net zoals bij het Acoustic Resonance-effect zorgt het bedienen van één simpele knop ervoor dat verschillende aan elkaar gekoppelde parameters gelijktijdig aangepast worden; waardoor je toegang krijgt tot een brede waaier gedetailleerde reverbklanken van topkwaliteit.

 • Regeling: Ambiance, Notch & Acoustic Resonance 
 • Aansluitingen: 1x 6.3mm Ingang, 1x 6.3mm Uitgang, 1x 6.3mm Gebalanceerde Line Uitgang & Adapter
 • Inclusief: 9v batterij 
 • Afmeting (BxDxH): 73x129x59mm 
 • Gewicht: 450 gram 
 • Optie: Adapter (PSA230)

Datasheet

4957054509828
15 cm
10 cm
7 cm
0.60 kg
2 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in