Boss CP-1X Compressor
-€ 6,00

Boss CP-1X Compressor

De Boss CP-1X is een gloednieuwe multiband-gitaarcompressor die aangedreven wordt door de MDP-technologie. Hij bewaart het karakter van je instrument en speeltechniek, en zorgt voor een grenzeloze muzikale expressie. Terwijl je speelt, analyseert de CP-1X op intelligente wijze op meerdere vlakken het geluidssignaal. Dat resulteert in een dynamische klankcontrole die je sound nooit verkleurt of modderig doet klinken, zoals bij sommige traditionele pedaalcompressors. De eenvoudige vier knoppen tellende interface maakt het makkelijk om gesofisticeerde resultaten te bekomen. En de handige gain reduction-indicator toont voortdurend hoeveel compressie er toegevoegd wordt.

€ 153,00 € 159,00 - € 6,00
Inclusief belasting
 Niet op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De CP-1X is geoptimaliseerd voor alle gitaartypes en biedt performancemogelijkheden van de volgende generatie. De sound en werking sluit aan bij alle muziekgenres.

 • Gitaarcompressor van de volgende generatie die gebruikmaakt van de geavanceerde MDP-technologie van BOSS; behoudt de originele muzikale expressie
 • Intelligente circuits passen zich aan elk register en elke speelnuance aan, wat zorgt voor een natuurlijke compressie met een uitzonderlijke helderheid
 • Gesofisticeerde ingebouwde processing met meerdere aan elkaar gekoppelde parameters, toegankelijk via een eenvoudige voetpedaalbediening
 • Gain reduction-indicator toont in een oogopslag de huidige compressiegraad
 • Digitale circuits zorgen voor veel minder ruis; vaak een groot probleem bij standaardcompressors
 • Professionele 18-volt inputelektronica voorziet een ruime headroom voor een cleane, punchy sound
 • Werkt met alle gitaren: inclusief varianten met zeven en acht snaren én electro-akoestische modellen
 • Vijf jaar BOSS-garantie

Intelligente Processing voor een Natuurlijke Sound

When you first plug into the CP-1X, you’re in for a totally new guitar compressor experience. Wanneer je voor de eerste maal de CP-1X inplugt, ervaar je meteen een compleet nieuwe gitaarcompressie-ervaring. Typische pedaalcompressors kleuren en beknotten je sound, en zijn bovendien moeilijk aan te passen aan verschillende speelstijlen. De innovatieve CP-1X elimineert al die tekortkomingen en doet nog veel meer; waardoor er een nieuwe wereld vol expressieve mogelijkheden geopend wordt. De krachtige MDP-engine analyseert de verschillende klankelementen van je gitaar in realtime. Dat zorgt voor een natuurlijke compressie die op intelligente wijze je speelstijl volgt en zich daarop aanpast. Met deze hoogtechnologische benadering zullen je authentieke klank en techniek altijd hoorbaar blijven; zelfs met agressieve instellingen zoals bij dat typisch ‘zuigende’ compressoreffect.

Resultaten van Studioniveau met Eenvoudige Controls

Bij een traditionele pedaalcompressor controleert elke knop één bijhorende parameter. Dat is niet het geval bij de CP-1X, waarbij de pedaalknoppen zeer gedetailleerd met elkaar samenwerken. Wanneer je aan een knop draait, worden verschillende intern aan elkaar gekoppelde parameters tegelijkertijd aangepast. Zo verkrijg je een dynamische controle en klankcreatiemogelijkheden die veel verder gaan dan bij standaard compressorpedalen. Sterker nog: de CP-1X voorziet mogelijkheden die voordien enkel haalbaar waren met een hoogwaardige studiocompressor. Het goede nieuws is dat je geen geluidstechnicus dient te zijn om de CP-1X te kunnen gebruiken: de gesofisticeerde MDP-processing werd nauwkeurig door de BOSS-ingenieurs afgesteld, zodat je ultragepolijste klanken kunt oproepen via de vertrouwde bediening met voetschakelaar en knoppen.

Boor Nieuwe Bronnen van Muzikale Expressie aan

Het maakt niet uit welke gitaar je hebt en welke stijl je ermee speelt: de CP-1X voorziet steevast een rijke, muzikale toon. Van zachte frasen en arpeggio’s tot hevige ritmestukken, snelle solo’s nog veel meer: élke speelnuance klinkt én blijft gedetailleerd en gedefinieerd. Het pedaal voorziet tevens een superieure performance voor het spelen van chicken pickin’ country licks, funky ritmische grooves en andere typische gitaarcompressie-toepassingen. De CP-1X werkt ook prima als booster, dankzij zijn punchy, transparante sound. Zelfs bij zeven en acht snaren tellende gitaren controleert de CP-1X moeiteloos het dynamische bereik van de hoge tonen, zonder dat daarbij de lage tonen hun kracht verliezen. En wanneer hij samen met een electro-akoestische gitaar gebruikt wordt, zorgt de CP-1X ervoor dat de rijke boventonen volledig bewaard blijven, terwijl je gradueel van zachte vingerplukken naar volledige akkoorden overschakelt.

Hoogwaardige Features voor een Professionele Performance

De CP-1X beschikt over professionele 18-volt inputcircuits die een ruime headroom voorzien voor de luidste gitaarpick-ups. Daardoor wordt bij elk instrument een uitzonderlijke helderheid gegarandeerd. De 16-ledige gain reduction-indicator toont duidelijk de compressiegraad, en maakt het makkelijk om te zien wat het pedaal precies aan het doen is. Het ruisniveau van de CP-1X is eveneens extreem laag, in vergelijking met andere compressors: alweer een groot voordeel dat mogelijk gemaakt wordt door de technologie van BOSS.

 • Regeling: Comp, Ratio, Attack & Level 
 • Aansluitingen: 1x 6.3mm Ingang, 1x 6.3mm Uitgang & Adapter
 • Inclusief: 9v batterij 
 • Afmeting (BxDxH): 73x129x59mm 
 • Gewicht: 450 gram 
 • Optie: Adapter (PSA230)

Datasheet

4957054510046

Je bent misschien ook geïnteresseerd in