Roland AC-40 Akoestisch gitaarversterker
-€ 47,00

Roland AC-40 Akoestisch gitaarversterker

Compacte stereoversterker voor akoestische gitaar en zang. Gitaristen en singer/songwriters hebben in de regel een mobiele setup nodig om zo vaak mogelijk te kunnen optreden. Met de AC-40 beschik je over een betaalbare oplossing voor akoestische gitaar en zang, uiteraard in stereo.

€ 352,00 € 399,00 - € 47,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Compacte stereoversterker voor akoestische gitaar en zang. Gitaristen en singer/songwriters hebben in de regel een mobiele setup nodig om zo vaak mogelijk te kunnen optreden. Met de AC-40 beschik je over een betaalbare oplossing voor akoestische gitaar en zang, uiteraard in stereo. Zoals alle versterkers van Rolands Acoustic Chorus-serie biedt hij een “cleane” en vooral natuurlijke sound en twee kanalen: één voor gitaar en een tweede voor een microfoon. De interne digitale effecten (galm en de onovertroffen Roland-chorus) zijn stereo uitgevoerd en de anti-feedbackfunctie voorkomt rondzingen, zodat je nooit voor onoverkomelijke problemen komt te staan. De lichte en desondanks oerstevige AC-40 is gewoon de perfecte amp voor singer/songwriters, die niet onopgemerkt willen blijven.

 • Krachtige, maar lichte stereoversterker met een natuurlijke akoestische sound.
 • 2 speciaal ontwikkelde 6.5”-luidsprekers, die lekker hard kunnen gaan en altijd even perfect klinken.
 • Chorus- en reverbeffect (beide stereo) voor een warm en vol geluid.
 • Twee kanalen: GUITAR (6.3mm-ingang) en MIC/LINE (XLR/TRS-ingang), beide met 3-bands toonregeling en aparte effectregelaars.
 • AUX IN met volumeregelaar voor MP3-spelers e.d.
 • LINE OUT-connector (mono/stereo) voor de verbinding met de PA of een recorder.
 • Automatische anti-feedbackfunctie.

De AC-40 ligt helemaal in het verlengde van de Acoustic Chorus-versterkerserie en staat dus borg voor een perfect natuurlijke versterking van een akoestische gitaar, zang of een ander akoestisch instrument. Zoals alle AC-telgen is hij voorzien van een stereo-uitgang, twee luidsprekers evenals een reverb- en een chorus-effect (beide stereo). Deze aanpak levert een heerlijk diep en breed geluid op dat met een monoversterker gewoon onmogelijk is.

Dat de AC-40 speciaal voor live-toepassingen werd ontwikkeld, blijkt o.m. uit de aanwezigheid van twee gescheiden kanalen: enerzijds een GUITAR-kanaal met 6,35mm-jack en anderzijds een MIC/LINE-kanaal met een gecombineerde XLR/TRS-aansluiting voor een microfoon of een signaalbron met lijnniveau. Zelfs wie niet zingt, is hiermee geholpen, omdat je de twee kanalen ook voor het gebruik van twee verschillende pickups c.q. een pickup en een instrumentmicrofoon kunt gebruiken. Beide kanalen zijn voorzien van een 3-bands toonregeling en regelaars voor het chorus- en galmniveau.

Met een gewicht van maar 5.3kg is de AC-40 de perfecte versterker voor onderweg. Ondanks zijn compacte afmetingen kan hij behoorlijk wat mooie herrie maken en voldoet hij dus zonder meer voor optredens in clubs, restaurants en andere kleinschalige gelegenheden. Met zijn ingebouwde kantelstand kan hij zelfs schuin worden opgesteld, wat vaak een betere geluidsprojectie oplevert. Dankzij deze voorziening kan de AC-40 bovendien als monitor fungeren, wanneer je optredens grootschaliger worden.

Op het achterpaneel van de AC-40 vind je talrijke aansluitingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Op de AUX IN-connector (stereo) kun je bv. een MP3-speler aansluiten. Het volume van dat signaal kan apart worden ingesteld. De LINE OUT-aansluitingen zijn bedoeld voor de directe verbinding met de PA of een recording/audio-interface (in de studio). Wanneer je een hoofdtelefoon op de PHONES-connector aansluit, worden de luidsprekers uitgeschakeld, zodat je bv. thuis niemand stoort tijdens je voorbereiding. De Chorus- en Reverbeffecten kan je met footswitches in-/uitschakelen.

Vaak hebben performers live te kampen met rondzingen (alias feedback), met name op plaatsen waar de versterker om plaatsredenen te dicht bij de microfoon en/of het instrument moet staan. Vandaar de anti-feedbackfunctie van de AC-40, die automatisch de nodige maatregelen treft om rondzingen tegen te gaan. Zo word je tijdens je optredens nooit meer op het verkeerde been gezet door een technische storing, die de hele sfeer naar de maan helpt.

 • Model: Akoestische gitaarcombo
 • Vermogen: 17.5W+17.5W
 • Nominaal ingangsniveau (1kHz): GUITAR-kanaal: –10dBu, MIC/LINE-kanaal: –50dBu/–20dBu, AUX IN: –10dBu
 • Nominaal uitgangsniveau (1kHz):    LINE OUT: –10dBu
 • Luidsprekers: 16cm x2
 • Bedieningsorganen: GUITAR-kanaal: VOLUME-regelaar, Toonregelaars (BASS, MIDDLE, TREBLE), CHORUS-schakelaar (OFF,SPACE, WIDE), REVERB-schakelaar; MIC/LINE-kanaal: VOLUME-regelaar, Toonregelaars (BASS, TREBLE), CHORUS-schakelaar (OFF, SPACE, WIDE); REVERB-schakelaar; ANTI-FEEDBACK: ON/OFF-schakelaar; AUX IN-regelaar LEVEL; MASTER-regelaar; POWER-schakelaar 
  Indicators: POWER
 • Aansluitingen: GUITAR-kanaal INPUT-jack: 1/4"-jack, MIC/LINE-kanaal INPUT-jack: XLR type, 1/4" TRS-jack, AUX IN: Stereo-minijack, LINE OUT (L/MONO, R) (1/4”-jack), PHONES Stereo-minijack, FOOT SWITCH (1/4” TRS-jack), DC IN 
  Voeding: Adapter
 • Opgenomen vermogen: 480mA
 • Accessoires: Handleiding, Adapter, Netsnoer
 • Opties: Voetschakelaar: BOSS FS-5U, BOSS FS-6, BOSS FS-7
 • Afmetingen (BxDxH): 362x241x265mm
 • Gewicht (zonder batterijen): 5.3kg

Datasheet

761294504055
1 Item